Candaş Tolga Işık Ogün çıkacak, 'ağır abi' olacak
HABERİ PAYLAŞ

Ogün çıkacak, 'ağır abi' olacak

Hukuk fakültesinden mezun olan hâkim-savcı adaylarına anayasa hediye edilir… Rica ediyorum bundan böyle gözlük versinler. Versinler ki eli silah tutup cinayet planı yapacak kadar aklı başında bir ‘tosun’a bundan böyle ‘çocuk’ muamelesi yapılmasın bu ülkede…

***

Baklava çalan çocuğu Ağır Ceza’da yargılayan Türk adaleti, Hrant Dink’in katilini Çocuk Mahkemesi’nde yargıladı. Ona ‘yargılamak’ denirse tabii…

[[HAFTAYA]]

***

Hrant’ı koruyamayan devlet, Dink Cinayeti Davası’nın her duruşmasında yeniden öldürülmesine de göz yumdu. Duruşmaları seyredip de sinir hastası olmayan kalmadı! Yargılananın yargılayanla adeta dalga geçtiği… Dink Ailesi’nin cinayeti bizzat planlayanlar tarafından mahkeme heyetinin gözü önünde tehdit edildiği ve hakarete maruz bırakıldığı bir dava düşünün! Hiçbirimiz anlamadık, anlayamadık… Bir katil nasıl bu kadar pervasız, bu kadar hayâsız ve bu denli korkusuz olabilirdi?

Haberin Devamı

***

Bir dava düşünün ki; hayatını insan sevgisine adamış bir gazeteciyi güpegündüz ensesinden kalleşçe vuran katil mahkeme heyetinin yüzüne baka baka “Beraatimi istiyorum” diyebilsin.

***

Ogün Samast beraat etmedi. Ama dün verilen cezayla kuvvetle muhtemeldir ki Nedim Şener’den önce tahliye olacak! (Hayatını Dink Cinayeti’nin aydınlatılmasına adamış ve bir tezgâhla içeri alınmış gazeteci Nedim Şener’den…)

***

Sonra mı? Sonrası malum… Ogün çıkacak; ‘ağır abi’ olacak! Ogün çıkacak; çıktığı gün cezaevinin kapısında yüzlerce kişi tarafından karşılanacak… Omuzlara alınacak. Onlarca arabalık konvoylar eşliğinde evine götürülecek… Bu arada yolda halkı selamlayacak. Ogün çıkacak; genç kızlar onunla fotoğraf çektirmek isteyecek… Evlilik teklifi alacak. Televizyoncular program yaptırmak için sıraya girecek. Yazarken bile içimi acıtıyor ama Ogün çıkacak… Ve ‘o gün’ Türkiye maalesef bir katille daha gurur duyacak!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder