Candaş Tolga Işık Önemli olan ne kadar rekabetçi bir marka yarattığınız!
HABERİ PAYLAŞ

Önemli olan ne kadar rekabetçi bir marka yarattığınız!

Yerli otomobil tanıtıldı. Ben başından beri bilim, teknoloji, sanayide “yerli otomobile” konsantre olmaktansa bu enerji ve yatırımın rekabette çok daha hızlı ilerleyeceğimiz farklı kulvarlara (İHA gibi…) yönlendirilmesi gerektiğini savunuyorum. Hâlâ da aynı noktadayım.

Ancak bu yerli otomobile karşıyım anlamına gelmesin. Kaldı ki dün hepimiz adına bir gurur günüydü. Bir kere araçların hem tasarımı hem de donanımı son derece başarılı. Aracın tasarımını İtalyanlar yaptı ancak tüm mühendislik, motor-batarya yönetim sistemini biz yapıyoruz.

Haberin Devamı

Kaldı ki otomotivde bir aracın bütün komponentlerini kendi ülkemde yapacağım diye bir şey yok. Olamaz da. Açın bugün sektörün en büyük markalarına bakın. Aracın fren balatasından sileceğine her bir parçası başka yerden geliyordur. Önemli olan katma değer sağlayan, mühendislik gibi alanları kendi markan ve ülkende yapabilmek. Yarattığınız markanın tüketicide nasıl bir karşılığı olduğu… Otomobil alırken kimse hangi ülkede üretildi diye bakmıyor. İhtiyaçlarımı karşılıyor mu, fiyatı uygun mu diye bakıyor.

Otomotiv sektörünün uzmanları yerli otomobil için 200-400 beygir, 30 dakika hızlı şarj gibi özellikleri piyasa şartlarında oldukça rekabetçi buluyor. Bu bizim için çok iyi haber. Başta sevgili Mustafa Varank olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.

BİR ALKIŞ DA İSTANBUL VE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINA!

Konuyu siyasetten çıkarıp kendi ülkemizde bilime, akla dair atılan bir adım olarak gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın yerli otomobille ilgili destek açıklamaları çok şık hareketlerdi. Siyaset millet için, vatan için yapılıyorsa halk için ülke için kim taş üstüne taş koyarsa alkışlanmalıdır arkadaş, bunu bilir bunu söylerim.

EYYAM FOREVER!

Skandal Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra belli ki TFF, bu hafta Beşiktaş maçı kaybetmeyecek demiş. Beşiktaş’ın Gençlerbirliği ile kendi sahasında yaptığı maç dün başından sonuna eyyamdı. Gazeteci İbrahim Seten nefis bir yorum yaptı: “VAR Beşiktaş’a geçen haftanın KDV’sini ödüyor.”

Haberin Devamı

Normal şartlarda asla çıkmayacak kartlar çıktı. Gençlerbirliği oyuncusunun atılışı. O yetmeyince ikincisinin atılışını protesto eden Beşiktaş taraftarına helal olsun. Bu öyle bir taraftar ki aleyhine bir penaltı verilmediğinde “Pozisyon penaltı Allah belanı versin” diye bağırmıştır. Siz bu eyyamlarınıza prim vermez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder