Candaş Tolga Işık Papaz serbest de doların bu hale gelmesinin hesabını kim verecek?
HABERİ PAYLAŞ

Papaz serbest de doların bu hale gelmesinin hesabını kim verecek?

Papaz Brunson’un davasında tanıklar ifadelerini değiştirdi. “PKK’lılara yardım etti” diyen tanık, “Brunson’u tanımıyorum” dedi. “Darbeci FETÖ’cüleri sakladı” diyen tanık, ifadesinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Sosyal medyada bir hesap süreci şahane özetlemiş:

“Papaz Brunson’un ajan olarak başlayan Türkiye macerası adalet bakanı olarak sonlanacak gibi...” Brunson’un Türkiye macerasının nasıl başladığı da nasıl biteceği de umurumda değil. Ancak bir şey umurumda: Türkiye’yi böyle bir davada zor duruma sokan gizli tanıklar birer birer geri vites yapıp ellerini kollarını sallayarak evlerine dönerken, doların 7 lirayı görmesine zemin hazırlayan bu krizin hesabını kime soracağız?

Haberin Devamı

TRUMP TÜRKİYE'YE BU MUAMELEYİ YAPAMAZ, YAPAMAMALI!

Trump, Rahip Brunson davası sürerken sosyal medya hesabından arka arkaya paylaşımlarda bulundu. Öyle bir algı yarattı ki zannedersin Beyaz Saray’dan davayı yönetiyor. En son “Dualarım ve aklım Brunson ile, umarım güvenli bir şekilde evine geri döner” diye yazdı. Baktım, Trump en son Kuzey Kore’den bir Amerikan vatandaşını kurtardıklarında böyle bir şey yazmış. Rahibi alırsın, bırakırsın, pazarlık yaparsın, yapmazsın bunlar ayrı mevzular. Ama ABD başkanı taklidi yapan bu hasta adam Türkiye’ye bu muameleyi yapamaz, yapamamalı arkadaş.

KAŞIKÇI OLAYI KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR!

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Amerika’ya davet edilmiş. Sözüm ona soruşturmaya yardımcı olmak için... Hanımefendi Amerika’ya gitmeyeceğini söyledi. Ancak bu davette bir tuhaflık yok mu? Kaşıkçı Türkiye’de kayboldu. Kaybolduğu yer Suudi Arabistan’a ait bir bina. “Kaybettiği” iddia edenler Suudiler. Peki Amerika’ya davet ne alaka anlayan var mı?

Suudi Arabistan konsolosluğu İstanbul polisinin detaylı olay yeri incelemesine izin vermiyor. Soruşturmaya yardımcı olacaksan yapacağın iş basit: ABD istese o izin 3 dakika içerisinde bizzat Suudi Arabistan Kralı’nın imzasıyla çıkartılır. Her ne hikmetse Türkiye dışında kimse bu topa girmiyor. ABD Başkanı Trump, önceki gün mikrofonların karşısına geçti ve dedi ki “Suudi Arabistan bizden 110 milyar dolarlık askeri malzeme alıyor. Bu da iş sahası yaratıyor. Gazeteci öldürdü diye onları cezalandırmayız.” Amerika bu dosyanın kapatılması karşılığında Suudi Kral’a ne kadar fatura kesecek bilmiyoruz. Ama hadisenin özeti tam olarak budur: Cemal Kaşıkçı dosyası Amerikan-Suudi iş birliğiyle kapatılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder