Candaş Tolga Işık Putin Esad'ı neden yedirmiyor?
HABERİ PAYLAŞ

Putin Esad'ı neden yedirmiyor?

“Suriye’de ne işimiz var?” sorusu için artık biraz geç. Bu soru, Suriye bu hale gelmeden, Suriye meselesinin çözümünde ortada durmak varken bu kadar keskin bir tavır sergileyip taraf olmadan, Amerika ve Rusya Suriye’de PKK’ya şube açmadan ve hatta Suriye’nin kuzeyinde PKK’ya bir devlet kurdurmaya kalkmadan sorulabilirdi belki ama artık çok geç. Ve bugünkü konjonktür itibarıyla Suriye’de maalesef işimiz var. Olmak zorunda. Önemli olan Suriye’deki işimizin “sınırlarını” doğru belirlemek.

Türkiye kamuoyunda yaratılan algıyla, olgunun yani gerçeğin aslında ne kadar farklı olduğunu idrak edelim ve Suriye politikamızı buna göre güncelleyelim. Esad bir diktatör. Halkına zulmeden bir zalim. Hatta beş para etmez bir herifin teki. Hiçbir itirazım yok. Ama ortada bir gerçek var: Putin’i devirmeden Esad’ı devirmek diye bir şey yok! Putin, Esad’ın Suriye’deki varlığını Rusya’nın bölgedeki varlığıyla eş anlamlı görüyor.

Haberin Devamı

Esad’a karşı atılan her adımı kendisine karşı da atılmış saymasının nedeni bu. (Türkiye’de daha kabul gören bir dille ifade etmek gerekirse; biz Putin’in kankası falan değiliz. Putin’in tek kankası Esad.) Hâl böyle olunca, Türkiye’nin yıllardır desteklediği “Esadsız Suriye” projesi iflas etmiştir.

Şimdi yapılacak olan Türkiye’nin milli çıkarlarına hizmet eden yeni bir politika oluşturmak. O yeni politika ne mi? Atatürk’ün 80 sene önce belirleyip hayata geçirdiği, misakı milli sınırları içinde komşulara tüm mümkün şartları zorlayıp, bulaşmayarak “barış içinde” yaşamaya çalışmaktır.

İSTANBUL’DA 300 BİN KONUT YIKILACAK!

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la konuştum dün, dedi ki “Türkiye genelinde bir buçuk milyon, İstanbul’da 300 bin konutu yıkmamız gerek. İstanbul’daki deprem riskini düşününce üç yıllık bir planlamayla yılda 100 bin konutla yola çıkıyoruz.” 300 bin konut en iyimser ihtimalle (bir konutta dört kişi yaşasa) “bir buçuk milyon” insan demek.

Bir buçuk milyon insanın hayatını kurtarmaktan bahsediyor Bakan Kurum! Türkiye’nin bir numaralı önceliği budur. Depremin üstünden 21 yıl geçti. Yıllardır yapılamadı bu. Murat Kurum bu işi yapabilirse adını tarihe yazar.

Haberin Devamı

BU SOKAKTA BİRİ ÖLECEK!

Üç-dört kez yazdım; Koşuyolu Mahallesi’nde bir sokağa Kadıköy Belediyesi bir refüj yaptı. Belediye iki aracın yan yana geçemeyeceği yola refüj yapıp, polis yol kenarına park eden araçlara göz yumunca sokak iyice pert oldu. Koşuyolu Mahallesi Muhtarı “Biz istedik” diye belediyeyi savunuyor.

Putin Esadı neden yedirmiyor

Ama o “biz” kim bilen yok. Bakın o sokağa bir gün ambulans ya da itfaiye giremeyecek… O gün yaşanacak felâketin tek sorumlusu Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı olacak. O sokakta bir tek can kaybı olursa Koşuyolu Muhtarı kurtaramaz sizi o gün başkan!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder