Candaş Tolga Işık Putin nasıl bir çakallık peşinde?
HABERİ PAYLAŞ

Putin nasıl bir çakallık peşinde?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi. Putin zirvede dedi ki “Hiç kimse, Suriye dahil Türk askerlerinin orada olduklarını bilmiyordu.” Hatırlayalım, Suriye’de 36 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası Savunma Bakanı Hulusi Akar ne demişti: “Birliklerimizin bulunduğu yerleri önceden Rusya'ya bildirmiştik, askerlerimizin yakınında hiçbir silahlı grubun bulunmamasına rağmen saldırı düzenlendi.”

Sadece Bakan Akar değil, BM Daimi Temsilcimiz Feridun Sinirlioğlu, Güvenlik Kurulu’nda yaptığı konuşmada uydu görüntülerine göre askerlerimizin şehit edildiği saldırıda Rus uçaklarının da havada olduğunu söylemişti. “Kim doğru söylüyor?” diye sormuyorum. Şahsen ben kendi ülkemin bakanına, bürokratına inanmayı tercih ediyorum. Kaldı ki Suriye’de bırak uçağı, Putin’den habersiz sinek uçamaz.

Haberin Devamı

Putin nasıl bir çakallık peşinde

Teknolojinin geldiği noktada kimsenin kimseye haber falan vermesine gerek de yok. Fakat Putin bu açıklamasıyla başka bir şey yapıyor! Türkiye kamuoyuna “Bizim bir hatamız yok, sizin hatanız” mesajı vererek, 36 evladımızın şehit edildiği saldırıda bir görev kusuru olduğu imasında bulunuyor. Hedefi Türkiye kamuoyunda bir iç tartışma başlatmak.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Putin’in bu oyununu belgelerle bozmalıdır. Vatanı için orada can veren çocukların Putin efendinin söylediği gibi pisi pisine ölmediğini ispatlamak ve o belgeleri Rusların gözüne sokmak zorundadır.

Meclis'te seviye çukur!

Meclis çatısı altındaki kavgaları, küfürleşmeleri, hakaretleri görünce Meclis’i kahvehaneye çevirdiler demek geliyor içimden. Ama hayır! Kahvehanelere de haksızlık etmemek lazım. Bu lafları söyleyen adamı kahvehaneye bile almazlar. Siyasette seviye çukur. Sonra vatandaş neden siyasetçiye güvenmiyor?!

Barış'ın hapiste olması içinize sinmemeli

Barış Terkoğlu bu ülkede FETÖ kumpaslarının en büyük mağdurlarındandır. Cezaevinden çıktıktan sonra FETÖ’yle mücadelenin en büyük öncülerindendi. Sadece FETÖ değil devletin içine sızmaya çalışan tüm FETÖvari hareketlerin maskesini düşüren gazetecidir.

O Barış Terkoğlu’nun şimdi cezaevinde olmasını içine sindiren varsa, bana Türkiye’de FETÖ’yle mücadeleden falan bahsetmesin arkadaş. Barış’ı hapse atarak kimleri sevindirdiğinize lütfen bir bakın...

Haberin Devamı

Lütfen!

Sağlık Bakanı “Korona henüz Türkiye’de yok” diyor, “Kesin var, saklıyorlar” diyorlar. İçişleri Bakanı “Şu kadar göçmen çıktı” diyor, “Yunanistan öyle demiyor, kesin bizimkiler yanlış bilgi veriyor” diyorlar. Savunma Bakanı “Rus uçakları biliyordu” diyor, “Putin bilmiyorduk diyor, kesin bizimkiler haber vermediler” diyorlar.

Siyasetçilerin her söylediğine yekten inanmayalım, siyasetçilerin tüm söylediklerini sorgulayalım, gerçeği sadece gerçeği en ufak bir tereddüt, çelişki olmaksızın arayalım; hepsine tamam. Ama ne olur şu kendi insanımıza sürekli potansiyel yalancı muamelesi yapıp, elalemin her söylediğine kayıtsız şartsız inanma huyumuzdan vazgeçelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder