Candaş Tolga Işık Sağlık Bakanı: 'En agresif tedbirleri alacağız'
HABERİ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı: 'En agresif tedbirleri alacağız'

Gece yarısı 2’de telefonum çaldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gün içinde kendisini arayışıma cevaben dönmüştü. Büyük bir nezaketle “Kusura bakmayın, malum ancak dönebiliyorum” dedi. Bakan Koca, devletin koronayla ilgili verdiği müthiş mücadelenin bence bir numaralı kahramanı.

Dünya kasıp kavrulurken Türkiye bir salgının ortasında en iyi sınavı veren ülke durumunda şu an için. Bakan Bey’e son durumu sordum:

Çin’deki büyük dalgayı, burnumuzun dibi İran’daki dalgayı atlattık ama maalesef Avrupa’daki salgından etkilendik. Günde 300 bin giriş çıkış var Avrupa’yla… Giriş çıkışı kapamadığımız sürece bundan etkilenmek kaçınılmazdı. Amerikalılar şimdi söylüyor, ben günlerdir anlatıyorum: Salgının en büyük gediklerinden biri Avrupa ve başından beri gereken tedbirleri almıyor.

Haberin Devamı

Bakan Koca’ya İran’da ve İtalya’da salgının nasıl bu kadar büyüdüğünü sordum. Şöyle cevapladı:

Ciddiyetsizlik, tedbirsizlik... İran’da Kum kentine Çinli öğrenci otobüsleri geliyor. Bunlar da karantinaya almadan öğrencileri bırakıyorlar. Bakanlarını aradım, ‘Alsanıza 14 gün karantinaya’ dedim, dinlemediler. Oradan başlıyor, tabii bu sırada seçim olduğu için siyasetçiler tüm ülkeyi geziyor... İlk önce onlara, oradan Tahran’a… İtalya’da ise durum şöyle: Kuzey İtalya’ya içi Uzak Doğulu yolcularla dolu büyük bir yolcu gemisi kabul ediliyor. Orada da karantinaya almadan herkesi bırakıyorlar. Oradan inenler herkese bulaştırıyor. Çin mahalleleri var çok fazla ülkede oralara yayılıyor sonra...

Okullar neden tatil edildi?

Sağlık Bakanı: En agresif tedbirleri alacağız

Sağlık Bakanı Koca’ya okullarda ara tatilin erkene alınması kararını ve ilerleyen günlerde Avrupa’ya giriş çıkışların yasaklanma ihtimalini de sordum: “Korona çocuklarda ölümcül değil ama o yaş grubuna bulaşınca yayılma hızı bir anda birkaç kat artıyor. Bu yüzden ara tatilin erkene alınması önemli.”

Sağlık Bakanı Avrupa’ya giriş çıkışlarla ilgili de önümüzdeki günlerde salgındaki gidişat ve Bilim Kurulu’nun değerlendirmelerine göre gerekli adımların atılabileceğinin sinyallerini verdi.

TFF muhtemelen koronavirüs aşısını buldu!

Sağlık Bakanı: En agresif tedbirleri alacağız

Koronavirüs salgınından sonra, Portekiz Ligi ve Fransa Ligi maçları seyircisiz oynama kararı aldı. İtalya’da önce seyircisiz oynama kararı alındı sonra tüm maçlar ertelendi. İngiltere Ligi, Avusturya Ligi, İspanya Ligi ertelendi. NBA’de sezon durduruldu.

Haberin Devamı

Euroleague ertelendi. Formula 1’de takımlar çekilme kararı aldı.

Bütün bunlar yaşanırken dün TFF Başkanı Nihat Özdemir koronaya karşı hazırlıklı (!) olduklarını, hafta sonu 50 bin kişinin dip dibe seyredeceği, toplu taşıma kullanarak gelip sonra aynı yolla şehre dağılacağı derbinin seyircili oynanacağını, tüm sağlık tedbirlerinin alındığını duyurdu.

Muhtemelen dünyanın peşinden koştuğu Korona aşısını TFF mi buldu (!) acaba diye düşünürken Allah’tan devlet müdahale etti ve maçları nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alarak TFF Başkanı’nın sözlerini boşa çıkardı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder