Candaş Tolga Işık Salgının gidişatını İstanbul belirleyecek
HABERİ PAYLAŞ

Salgının gidişatını İstanbul belirleyecek

Türkiye’nin yurtdışına açılan en büyük kapısı İstanbul. Türkiye’nin insan hareketi en yoğun şehri İstanbul.

Türkiye’nin açık ara en kalabalık nüfuslu şehri İstanbul. Sağlık Bakanı, vakaların il bazında dağılımını açıkladığında İstanbul’un listenin tepesinde olmasına değil, bu duruma şaşırılmasına şaşırıyorum. Anlamıyorum; o listenin tepesinde İstanbul çıkmayacaktı da Çorum mu çıkacaktı?!

Ne bekliyordunuz? Lüzumsuz şaşırmalara kapılmak yerine doğru sorulara doğru cevaplar aramamız gerek. Allah’tan Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle bu soruları sorabilen mantıklı adamlar.

Haberin Devamı

Ama önümüzde çok net bir tablo var: Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla ilgili akıbetini İstanbul’daki insan hareketinin kontrol edilmesi belirleyecek. Şayet İstanbul’u tutabilirsek, başarılı olacağız...

İnsanların evde kalması için atılması gereken en önemli adımlar

Sağlık Bakanı başta olmak üzere hükümetin koronavirüs salgınıyla mücadelede attığı adımları destekleyen bir gazeteciyim. Ancak geldiğimiz noktada salgınla mücadelede çok önemli bir eksiklik var.

Şüphesiz vatandaşın evde kalması çok önemli ama “evde kal” çağrısı, insanların evde kalması için gerekli şartlar yerine getirilmediği sürece havada kalıyor. Hükümet, ciddi anlamda birçok sektöre yönelik mali destek paketleri açıkladı, açıklamaya da devam ediyor.

Hiç kimse sokağa çıkıp hayatını tehlikeye atmaya bayılmıyor ama aybaşı gelip de ev sahibi kira için kapıya dayandığında eli kolu bağlanıyor insanların. “Telefon faturasını ödemezseniz hattınız kesilecek” mesajları hâlâ gelmeye devam ediyor.

Doğalgaz faturalarına hâlâ bir “erteleme” gelmiş değil. Kredi kartı ödemeleri istenirse erteleniyor ama ödeme yapmazsanız kartınızın limiti yenilenmediği için bir nevi kullanıma kapanmış oluyor. İnsanların evde kalmasını istiyorsak atmamız gereken en önemli adımlar bunlar...

İnşallah sonu kelle paçaya bağlanmaz!

Bilim dünyası enfekte olmasanız da dışarıyla temas ettiğinizde maske takmanın virüsten korunmada etkili olduğunda büyük ölçüde hem fikir. Aynı şekilde C vitamini desteğinin de virüsten korunmada etkili olduğu yönünde büyük ölçüde hem fikir.

Haberin Devamı

Yine döndük mü başa? Koronavirüs salgınında dünya “grip ayarlarına” yavaş yavaş geri dönerken mevzu kelle paçaya bağlanır mı dersiniz?!

Özür dilemek bir erdemdir

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın sokakta vatandaşa fırça atmasını eleştirmiştim. Sayın Vali dün kendisine yakışanı yapmış ve özür dilemiş.

Hata insana özgü, vali de olsanız bakan da olsanız hata kaçınılmaz. İş o ki o hatanızın farkında olun. Uzun süredir böyle içten bir özür duymamıştık.

Aldık, kabul ettik Sayın Valim. Bu milletin iyiliği için mücadele veren başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu görevlilerine bu vesileyle bir kez daha şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder