Candaş Tolga Işık Sanat saray içindir
HABERİ PAYLAŞ

Sanat saray içindir

Haberin Devamı

Kendi alanlarında tekrardan öte hiç bir üretim yapamayan sanat ve edebiyat dünyamız, yağcılıkta ‘altın’ bir dönem yaşıyor...
Öyle ki sanat tarihine geçecek yaratıcılıkta eserler üretiliyor...
* * *
Yavuz Bey mesela...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini meydanlarda yuhalatması hadisesini yorumluyor:
“İnsani bir şey! Onlar da onun ölmüş annesine küfür etti...”

[[HAFTAYA]]

* * *
Hülya Hanım...
Buz pistinde kösele ayakkabıyla ayakta durmaya çalışan bir ekonomiye sahip Türkiye’de hele ki Ankara’nın göbeğinde halihazırda bir Köşk varken 1,5 milyar lira harcayıp yenisi yapılan...
Devlet kurumlarının “Bedelini açıklarsa ülke ekonomisi zarar görür” dediği saray için “Hiç tahmin ettiğiniz kadar ihtişamlı değil. Neredeyse benim evim daha şaşaalı diyecektim” diyor.
* * *
Alev Hoca’ya ne demeli?
Türkiye’nin her tarafı iflas etmiş Suriye politikasının sonucu olarak vatansız kalan Suriyelilere kapılarımızı açmamızdan mevzuya dalarak “Sayın cumhurbaşkanım George Orwell yaşasaydı sizi ayakta alkışlardı” buyuruyor.
Bu da yetmiyor, cumhurbaşkanına “Sizin gerçek dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındadır” diye son derece anlamsız bir hatırlatma yapıyor.
* * *
“Sanat nedir? Sanatçı kimdir?” mevzusuna girip kafanızı ütülemeyeceğim...
Ama bilmenizde fayda var, Türk Dil Kurumu sözlüğünde “Saraylarda devlet büyüklerini eğlendiren kimse” yazınca ‘sanatçı’ değil, dalkavuk çıkıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder