Candaş Tolga Işık SANDIKTA MANİPÜlASYON!
HABERİ PAYLAŞ

SANDIKTA MANİPÜlASYON!

Farkında mısınız? 30 Mart’taki yerel seçimlerde manipülasyon yapılacağı yönündeki söylentiler her geçen gün daha da dillendiriliyor. Hem iktidar hem de muhalefet kanadından gelen art arda açıklamalarla sanki toplum buna hazırlanıyor!

17 Aralık’ta başlayan süreci bir sokak hareketine dönüştürme operasyonu son derece ciddiye alınması gereken bir tehdit... İnsanları sokağa dökmek için seçim sonuçlarıyla oynamaktan, sandıkta manipülasyon yapmaktan daha tahrik edici bir hamle yok. Bu bakımdan ‘izi sürülebilir’ bir seçim manipülasyonu ihtimali çok yüksek. Neden ‘izi sürülebilir’? Çünkü bu operasyonun başarıya ulaşması için yapılan manipülasyonun seçimin hemen ardından deşifre edilmesi gerekir ki sokak hareketlensin! Nedir peki bu manipülasyon? İki ihtimal var. Birincisi, AK Parti lehine bir manipülasyon yapıp bunu deşifre ederek AK Parti’nin sadece bu seçimlerde değil, geçmişteki seçimlerde kazandığı zaferlerin de meşruiyetini sorgulatmak. İkincisi ise AK Parti aleyhine bir manipülasyon yapıp bunu deşifre ederek, devlette ve AK Parti seçmeninde şiddetli bir reaksiyon yaratmak.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Her iki senaryo da ihtimal dahilinde ancak birincisi daha akla yatkın görünüyor! Çünkü zaten Gezi Parkı olaylarından bu yana sokağa çıkmak için sabırsızlanan ve internete sızdırılan dinlemelerle sürekli tahrik edilen bir ‘muhalif’ kitle var. Ve bu kitle diğerine göre daha kontrolsüz ve daha reaktif hareket etme eğiliminde...

SEÇMEN REFLEKSİ!

Geçenlerde bütün başkan adaylarına tavsiye niteliğinde bir yazı yazdım: “Beşiktaş belediye başkanı Beşiktaşlı olmalı...” Şu meyanda tepkiler geldi: “Ne alakası var kardeşim?” “Beşiktaş başkanı Beşiktaşlı olmak zorunda mı?” “Kulübe değil semte başkan olacak...” Daha bir sürü fasarya... Beşiktaş’ta oturan bir arkadaşla sohbet ediyoruz... “Beşiktaş’ta kime oy vereceksin?” diye sordum. Bir parti adı söyledi... “Adayı kim?” dedim. “Valla bilmiyorum. Hayatımda ilk kez onlara oy vereceğim zaten...” dedi. “Niye?” dedim. Şahane bir cevap verdi: “Adam otobüsünde Beşiktaş marşları çalıyor.

Haberin Devamı

İZMİR NEDEN ZOR?

Birbirimizi kandırmayalım: AK Parti İzmir’de değil Binali Yıldırım’ı Süpermen’i aday gösterse ihtimal yok! İzmir’de CHP’li belediye çok mu başarılı? Hayır. Belediye başkanı çok mu seviliyor? Hayır. İzmirli hayatından çok mu memnun? Hayır. Ne peki? Gezi Parkı olaylarından önce sorsanız “İzmir’de AK Parti’nin kazanma şansı var” derdim. Ancak Gezi sonrası başlayan kutuplaşmada iş öyle bir noktaya geldik ki AK Parti İzmir’de değil Binali Yıldırım’ı Süpermen’i aday gösterse kazanma şansı yok. Anlayacağınız, İzmirlinin oy verme refleksini CHP sevgisi değil, AK Parti nefreti belirliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder