Candaş Tolga Işık Sokağa çıkma yasağı rafa kalkmış değil!
HABERİ PAYLAŞ

Sokağa çıkma yasağı rafa kalkmış değil!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen, özellikle sosyal medyada çok konuşulan, hiçbir mecburiyeti olmadan umarsızca sokağa dökülenleri sordum. Bakan Soylu dedi ki; “Bebek’e bakıp, Caddebostan’a bakıp Türkiye’yle ilgili bir sonuç çıkarmayın. Elbette hâlâ bu duyarlılığı göstermeyenler de var ama şunu çok net söyleyebilirim ki Türkiye genelinde tavsiyelere genel bir uyum söz konusu…”

İçişleri Bakanı’nı yakalamışken herkesin merak ettiği o soruyu da sordum: “Sokağa çıkma yasağı tamamen rafa kalktı mı yoksa son çare olarak uygulanması söz konusu olur mu?”

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı rafa kalkmış değil

Bakan’ın cevabı çok net oldu:

Baktık ki uyarılarımız dikkate alınmıyor, baktık ki tedbirlerin hayata geçirilmesi noktasında istenen duyarlılık yok, baktık ki Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi bu yönde, halkımızın sağlığının gerektirdiği en sert tedbir neyse almaktan kaçınmayız. Ama şu an dinamik bir süreç var, adım adım gidiyoruz. Umarım bunların hiçbirine gerek kalmayacak.

Maliye Bakanlığı her sektör için ayrı çalışma yapıyor

Korona salgınıyla ilgili şu sıralar hükümette en yoğun çalışan bakanlıklardan biri de Maliye. Salgın tedbirleri kapsamında vatandaşın cebini ilgilendiren önlemler paketiyle ilgili sadece 1-2 sektörü değil, tüm sektörleri kapsayan paketler hazırlanıyor.

Maliye’de uzmanlar, hangi sektöre hem işveren hem de çalışanlar anlamında nasıl bir kolaylık sağlanabilir diye kılı kırk yarıyor. Bu paketler tamamlandıkça Bakan Albayrak tarafından açıklanacak.

Ama işleri kolay değil. Küresel ekonominin zaten darboğazda olduğu bu dönemde bir de bu küresel salgın sadece Türkiye açısından değil, tüm dünya açısından 2020’yi daha da içinden çıkılmaz bir yıl haline getirdi.

Dergi tirajları, TV reytingleri ve sosyal medya kullanımı patladı

Sokağa çıkma yasağı rafa kalkmış değil

Bu karantina günlerinde dergi tirajlarında dikkat çekici bir artış olduğunu biliyor muydunuz?

Hem de birçok kitabevi, müzik market kapalıyken… Vatandaşın okumak için dergilere akın etmesi güzel haber. Bir başka güzel haberi geçen akşam Acun Ilıcalı’dan öğrendim, TV reytinglerinde de aynı artış varmış.

Özellikle akşamları sosyal medyadaki hareketliliğe ve takipçi akışına bakınca artışın olduğu bir başka mecra ise sosyal medya… Saat 20’den sonra özellikle Instagram’da çok iyi canlı yayınlar oluyor. Tavsiye ederim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder