Candaş Tolga Işık Son yaşananlardan çıkarmamız gereken dersler var
HABERİ PAYLAŞ

Son yaşananlardan çıkarmamız gereken dersler var

Suriye’de son yaşanan sürecin ardından almamız gereken dersler var.

Bir: Suriye politikamızı artık bir zahmet değiştirmek zorundayız. Esad, Suriye’de var olmaya devam edecek. Türkiye’nin Esad’sız Suriye hayali sizlere ömür.

İki: Amerika dostumuz değil biliyorduk ama Rusya hiç değilmiş bunu anlamak zorundayız. Anlamak zorunda olduğumuz esas şey ise ülkelerle ve liderleriyle dostluk-kankalık gibi ilişkiler yerine, milli menfaatlerimize dayalı akılcı ilişkiler kurmak zorunda olduğumuz.

Üç: Misak-ı Milli sınırları içinde kendi ulusal güvenliğimiz tehdit edilmediği sürece bilhassa çevre ülkelere ve emperyalizmin bu coğrafyadaki tezgahlarına bulaşmamak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE DOĞALGAZ VEREN ÜLKELER…

İddia oydu ki “Amerika’nın son yaptırımları sonrası Mayıs 2019 itibarıyla İran’la ticaret tamamen yasaklandı. Türkiye artık İran’dan doğalgaz alamıyor. Bu da Rusya’ya bağımlılığımızı daha da artırdı.” Bu soruyu direkt Enerji Bakanı’na sordum.

Bakanlıktan resmi yanıt geldi. Aynen aktarıyorum: “Doğalgaz yaptırım dahilinde değil! Şu an için doğalgazı Rusya (yüzde 30.1), Azerbaycan (yüzde 21.3), İran (yüzde 17.2), Cezayir (yüzde 12.7), Nijerya (yüzde 3.9) ve diğer ülkelerden (yüzde 14) alıyoruz.”

HANİ SİTELER TAMAMEN KAPATILMAYACAKTI?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül iki ay önce CNN Türk’te Hakan Çelik’e demişti ki “Bir suç oluşturan internet sitesinin tamamının değil, sadece o içeriğin çıkarılması için düzenleme yaptık.” Gel gör ki Oda TV önceki gece BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından tamamen kapatıldı.

Sayın Bakan’ın iki ay önce “yaptık” dediği düzenleme ya başka ülkede yapıldı ya da bizde yapıldı fakat Bakan Bey hariç hiç kimsenin haberi yok!

AVCI, FENERBAHÇE İÇİN NEDEN DOĞRU HOCA DEĞİL?

Fenerbahçe’nin Abdullah Avcı’yla görüştüğü söylentisi çıktı dün. Kısa süre içinde kulüp resmen yalanladı bu iddiayı. Avcı’nın Milli Takım performansı ve Beşiktaş performansı ortada. Abdullah Avcı değerli bir insan, kıymetli bir futbol adamı, itirazım yok.

Premier Lig’de bir takımı yönetse belki şampiyon yapar. Ama Türkiye’de o işler öyle olmuyor! Hele ki büyük camialarda takımınız kadar camianızı da yönetebilmeniz, güncel krizlerle aktif olarak meşgul olmanız gerekiyor. Abdullah Hoca böyle bir teknik adam mı? Asla değil. Ali Koç Başkan ne bugün ne de yarın böyle bir kumar oynar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder