Candaş Tolga Işık Söz konusu vekillere kıyaksa...
HABERİ PAYLAŞ

Söz konusu vekillere kıyaksa...

Geçtiğimiz perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 3’te tüm milletvekilleri Meclis’te çalışıyordu. Gözlerimiz yaşardı! Sonra niye toplandıklarını öğrenince bir anda gözlerimiz yaşlandığı için ne kadar enayi olduğumuzu fark ettik.

Meclis’te konu milletvekillerine geçiş üstünlüğü, kırmızı ışık ihlal hakkı, park muafiyeti, çakar gibi bir dizi imtiyaz tanıyan düzenlemeydi. Ve memleketin hiçbir sorunu için o saatte Meclis’te toplanmayan vekillerimiz kendi sorunları için hazır ve nazırdı! Yazıklar olsun... Başka sözüm yok.

Haberin Devamı

KADIKÖY BELEDİYE BİNASI TAŞINIYORMUŞ

1993’te yapılan belediye binası taşınıyormuş. Sebep deprem güvenliğiyse uzman raporlarıyla birlikte Başkan Odabaşı Kadıköylülere sunmalı. Ülkede herkesin tasarruf diye bağırdığı, Kadıköy’ün bekleyen bir sürü sorunu ve kaynak ihtiyacı olduğu bir dönemde belediye binası taşımanın bir anda “öncelik” haline gelişini izah etmeli.

Patagonya’da ya da Mançurya’daki kardeş belediye başkanlarıyla fotoğraf çektirip sosyal medyaya koymaktan vakti kalırsa tabii! Bu arada dün Koşuyolu Mahallesi’nde “bir” aracın tek başına geçemediği yolu çift yönlü yapma kararını “Muhtar istedi, imza topladı” diye açıklıyor belediye!

Sayın Başkan, o muhtarı alıp o sokağa getirin, imza verenleri de (!) -ki biz de o mahallenin sakiniyiz kimse bize sormadı- iki tane arabayı yan yana o sokaktan geçirebilen olacak mı beraber bakalım. Ayrıca böyle saçmalık olur mu? Bir ilçenin belediye başkanı sırf muhtar istedi, imza topladı diye iş mi yapar? Gelip incelemez mi? Pes...

UĞUR DÜNDAR

Dün Uğur Dündar’ın hayatını konu alan, Gökmen Ulu’nun hazırladığı “Olağanüstü Bir Hayat” belgeseli ve kitabının lansmanına katıldım. Gazetecilikte geçen 50 yıl… Uğur Abi’yle tanışmam onun Star Ana Haber’in başında olduğu, benim ise POSTA’da muhabirlik yaptığım yıllara dayanır.

Bir haber yaptığımda herkesten önce o arar, tebrik ederdi. o ve rahmetli Mehmet Ali Birand’ın gölgesinde yetişmiş şanslı bir gazeteciyim ben. Ne mutlu ki mesleği, mesleğimizin efsanelerinden öğrendik. Bugün türkiye’de bir tane Uğur Dündar var. Ve ne yazık ki bir tane daha Uğur Dündar çıkacak gibi durmuyor bu topraklardan... Kıymetini bilelim. İyi varsın Uğur Abi. Nice 50 yıllara...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder