Candaş Tolga Işık SUiKASTIN HEDEFi DEVLETiMiZ!
HABERİ PAYLAŞ

SUiKASTIN HEDEFi DEVLETiMiZ!

Haberin Devamı

Rusya Büyükelçisi Ankara’nın göbeğinde bir polis memuru tarafından öldürüldü. Katilin geçmişteki bağlantıları çok ilginç: FETÖ dershanesine gitmiş. Burs aldığı kişi 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, Sıkıyönetim Valisi atanacak firari bir işadamı.
Soru 1: Suikastçı polis FETÖ’cü ise neden büyükelçiyi öldürdükten sonra Nusra sloganı attı?

Soru 2: Suikastçı polisin bir buçuk saatte ortaya çıkarılan FETÖ bağlantısı bir buçuk yıldır neden çıkarılmadı?


Soru 3: Türkiye’nin dört bir yanında bombalar patlıyor, Suriye meselesinde süreci Türkiye ve Rusya yönetiyorken, Rus Büyükelçi nasıl korumasız gezebiliyordu?


Soru 4: Rehinesi olmayan suikastçı polisin canlı ele geçirilip sorgulanabilme şansı varken, neden öldürülerek karanlık sırlarıyla yok olmasına izin verildi?


Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları dün Suriye meselesine dair Moskova’da bir araya geldi ve çok önemli bir karar aldı: Esad artık Suriye’nin 1 numaralı sorunu olmaktan çıktı.

Soru 5: Bu zirveden 1 gün önce böyle bir suikast düzenlenmeseydi, Türkiye’nin bu zirvedeki tavrı yine aynı olur muydu?


Dolmabahçe’deki hain saldırı sonrası -Yenikapı’dan beri ilk kezmillet böylesine geniş kitleler halinde devletinin arkasında saf tuttu. Halk, polisinin etrafında kenetlendi. Toplumun her kesiminden milyonlarca vatandaş nerede bir çevik kuvvet polisi görse yanına gidip sarılır, fotoğraf çektirip sosyal medyadan destek mesajı yayınlar hale geldi. Bir büyükelçiyi bir çevik kuvvet personeli olan polise sırtından haince vurdurarak esasen devlete olan güveni sarsmayı hedeflediler. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama “hain, terörist...” diye dönerci, baklavacı, şarkıcı tutuklarken devletin içindeki esas hainler hâlâ dışardaymış.


Herkesin en çok merak ettiği soruyla bitirelim: Suikastı kim yaptırdı? Polis FETÖ’cü müydü yoksa Nusra’cı mı? Arkasında Amerika mı vardı, İsrail mi, yoksa Suriye mi? Bunların hiçbirini bilmiyorum... Ama bildiğim çok güzel bir söz var. Mahir Kaynak derdi ki, “Bir olayın sonucu kime fayda sağlıyorsa faili de odur.” Şimdi hep birlikte düşünelim: Bu suikastın sonrasında neler olabilir? Ve olanlar hangi ülkenin işine yarar?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder