Candaş Tolga Işık Süleyman Soylu yüzde 90 Ankara Belediye Başkan adayı olmaz!
HABERİ PAYLAŞ

Süleyman Soylu yüzde 90 Ankara Belediye Başkan adayı olmaz!

Nagehan Alçı, “Süleyman Soylu yüzde 90 AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak” demiş.

Nagehan’ın kaynaklarına saygı duyuyorum ancak ben de kendi kaynaklarıma dayanarak diyorum ki; “Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede bu kadar büyük yol almış, başarılı olmuşken, Süleyman Soylu’yu kolay kolay İçişleri Bakanlığı’ndan almaz. De ki aldı, de ki bir ilden belediye başkanlığına aday göstermeye karar verdi. O il Ankara olmaz, İstanbul olur.” Olasılık hesabıyla ifade edeyim. Soylu yüzde 90 içişleri bakanlığına devam eder. Belediye başkan adayı gösterilirse de Ankara’dan değil, yüzde 90 İstanbul’dan gösterilir.

Haberin Devamı

NEDEN "YÜZDE 100 OLMAZ" DEMİYORUM?

Süleyman Soylu da dahil hiç kimse için “Yüzde yüz şuradan aday olur” ya da “Yüzde yüz şuradan aday olmaz” demiyorum, hiç kimseye de demesini tavsiye etmiyorum. Çünkü bu işler istisnasız herkes için son noktada gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak söze bakar. Erdoğan birlikte çalıştığı herhangi bir arkadaşına “Git şuradan aday ol” dediği an konu kapanmıştır. Soylu’nun Ankara büyükşehir ya da bir başka büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgili en büyük “engel” İçişleri Bakanlığı’ndaki başarılı performansı ve içinde bulunduğumuz şu süreçte terörle mücadele konusunda hiçbir zaafa ülkenin tahammülünün olmayışıdır. Normal şartlar altında böyle zor bir dönemde İçişleri Bakanlığı saat gibi çalışıyorken kimse başındaki bakanı alıp belediye başkanı yapmaz.

"UNUTMA, BİNALİ YILDIRIM EN BAŞARILI ZAMANINDA İZMİR'DEN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ!"

Süleyman Soylu’yla ilgili söylenti hakkında Ankara’daki birkaç haber kaynağıyla konuştum. Herkes “Şu dönemde bakanlıktan alınması düşük ihtimal ama belediyeye kaydırılırsa orası kuvvetle muhtemel İstanbul olur” dedi. Yalnız kaynaklarımdan biri öyle bir tespit yaptı ki; buraya şerh düşmek farz oldu: “Soylu, İçişleri’nde çok başarılı, doğru. Ama unutma ki Binali Yıldırım da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterildiğinde ‘Cumhuriyet Tarihinin En Başarılı Ulaştırma Bakanı’ olarak gösteriliyordu.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder