Candaş Tolga Işık SURİYE İÇİN 'ONE MİNUTE' VAKTİ
HABERİ PAYLAŞ

SURİYE İÇİN 'ONE MİNUTE' VAKTİ

Suriye politikamızı başından beri eleştiriyorum... ‘Komşularla Sıfır Sorundan’ ‘Komşularla Gırtlak Gırtlağa’ durumuna geçiş sürecindeki diplomatik hatalarımızın savunulacak tarafı yok.

Ama bir dakika... Suriye meselesi artık öyle bir hal aldı ki ‘One Minute’ çekmek farz oldu!

[[HAFTAYA]]

Akçakale’de metrekareye 5 top mermisi düşüyor! Hepsi kaza! Sen, PKK’nın sponsorluğuna soyunacaksın... Silahsız, tek başına uçan Türk jetini düşürecek, pilotlarımızı şehit edeceksin... Yetmeyecek... Suriye topçuları ‘kazara’ Türkiye’yi bombalayıp masum sivilleri öldürecek... Ben de oturup bunu seyredeceğim öyle mi?

Haberin Devamı

Hiç kimse kusura bakmasın... Türkiye’nin Suriye bataklığına çekilmeye çalışıldığı aşikar ancak şu saatten sonra uluslararası hukukun izin verdiği ölçülerde Suriye’ye her türlü karşılığı verme hakkına sahibiz... Ayrıca şunu da bilelim ki, bir ülkenin vatandaşlarının öldürüldüğü, askerlerinin şehit edildiği saldırıların hesabını sorması savaş çığırtkanlığı değil, onur meselesidir.

Vay efendim, “Suriye’nin yolcu uçağını nasıl Ankara’ya indirirmişiz?” Ne yapacaktık? “İran kızmasın, Rusya bozulmasın, Çin darılmasın...” diye Esad’ın şamar oğlanı mı olalım? Suriye’nin Türkiye’ye yönelik akıl almaz tahrikleri öyle bir noktaya geldi ki sadece uçağı değil, o uçağın bütün personelini ve yolcularını Esenboğa’ya indirip şınav çektirsek yeridir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder