Candaş Tolga Işık Suudiler detaylı olay yeri incelemeye izin vermiyor, "Gelin bir bakın çıkın" diyor
HABERİ PAYLAŞ

Suudiler detaylı olay yeri incelemeye izin vermiyor, "Gelin bir bakın çıkın" diyor

İddialar artık iyice somutlaşmaya başladı. Dünyanın en zengin devletlerinden Suudi Arabistan, sadece muhalif olduğu için bir gazeteciyi, Türkiye’deki konsolosluk binasında gönderdiği 15 kişilik bir timle öldürdü. Öldürülen Cemal Kaşıkçı bir terör örgütü lideri ya da mensubu değil. Silahsız, savunmasız bir sivile karşı askeri eğitim almış 15 profesyonel istihbarat görevlisi! Bu hangi vicdana, hangi insafa, hangi adalet duygusuna sığar? Sözüm ona İslam kurallarıyla yönetilen Suudi Arabistan’da ülkenin başındakilerde Allah korkusu kalmaması ne acı değil mi?

Haberin Devamı

1 GAZETECİYİ ÖLDÜRMEK İÇİN 15 KİŞİLİK TİM GÖNDERMEK...

Türkiye tarafından gelen talebi önce kabul ettiklerini açıklayan Suudi konsolosluğuna, Veliaht Prens Selman “İstediğiniz zaman gelip arayabilirsiniz” cevabını vermişti. Bunun üzerine İstanbul polisi derhal harekete geçip konsolosluk binasında detaylı olay yeri inceleme talebinde bulundu. Gel gör ki tam da bu noktada zurna zart dedi ve Suudiler çark etti! Gelen cevap, “Detaylı olay yeri inceleme yapmanıza izin vermeyiz, binaya gelip bir bakar çıkarsınız” oldu. Emniyet kaynakları dostlar alışverişte görsün şeklinde böyle göstermelik bir incelemeyi reddettiler. Suudi yetkililere konsolosluk binasında detaylı olay yeri inceleme yapmak istediklerini söylediler. Konsolosluk, polisin bu talebini kendi ülkelerindeki yetkililere ileteceklerini bildirdi. Hâlâ ses yok... Dün konuştuğum emniyet kaynaklarının yorumu çok netti: “Uluslararası ilişkiler gereği konsolosluk binasında onların izni olmadan arama yapamayız. Ama şu an görünen resim çok açık: Suudiler top çeviriyor, zaman kazanıyor.”

ABD DÜNYANIN GERİ KALANINI GERİ ZEKALI SANIYOR!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kaşıkçı’nın ölü ya da diri olarak bulunabilmesi adına “Suudiler Kaşıkçı konusunda yardım talep ederse, Türkiye’ye FBI ekibi göndermeye hazırız” açıklaması yaptı. Amerika’yı yöneten kadrolarda son dönemde şöyle bir hastalık peyda oldu: Kendisini çok akıllı, kendisi dışında kalan herkesi de çok büyük geri zekalı sanmak!

Haberin Devamı

Yeryüzünde ortalama zeka sahibi herkes şunu bilir ki Suudi Arabistan bu coğrafyada attığı hiçbir adımı Amerika’nın bilgisi, izni olmadan atmaz. Hatırlayın, birkaç gün önce ABD Başkanı Trump Suudi Kral’a “Biz olmasak koltuğunda 2 hafta oturamazsın, bunun için bize para vermelisin” diye seslenmişti. Neymiş efendim FBI göndereceklermiş! Amerika bu olaya ancak haraca bağladığı Suudi Kralı aklamak için müdahil olur. Süreç şöyle ilerler: FBI gelir, Suudiler suçsuz ilan edilir, muhtemelen ihale Türkiye’ye bırakılır sonra da Beyaz Saray bu hizmetin bedeli olarak yeni bir faturayı Riyad’a gönderir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder