Candaş Tolga Işık Tek lider
HABERİ PAYLAŞ

AK Parti’nin 5’inci Olağan Büyük Kongresi’ni takip etmek için Ankara’daydım.

Kongrenin yapıldığı Ankara Arena’dan içeri girdiğimde delegelerin oturduğu ön sıradaki isimler dikkatimi çekti: Erdoğan’ın kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Erdoğan’ın en yakın isim Mücahit Arslan, Erdoğan’ın başdanışmanı Burhan Kuzu...

Basına ayrılan bölüme geçtiğimde Divan Başkanı Bekir Bozdağ 40 bin kişilik salona şöyle sesleniyordu: “Yolun yolumuzdur... Gücümüzü Erdoğan’a olan bağlılığımızdan alıyoruz.”

Haberin Devamı

Karşılaştığım bir parti yöneticisi Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki liste pazarlıklarının kongre sabahına kadar devam ettiğini söyledi. “Davutoğlu’nun hedefi yüzde 60 Erdoğan, yüzde 40 kendisiydi” dedi. “Ne çıktı?” dedim. “Yüzde 80, yüzde 20 oldu!” dedi.

O sırada kongrenin yapıldığı salonun içindeki dev ekranda Erdoğan’ın yaşamını konu alan belgesel yayınlanmaya başlandı. Erdoğan’ın AK Parti’nin 2003’teki ilk kongresinde yaptığı konuşmanın şu bölümü alınmıştı: “Yeniden yola çıkmaya hazırlanın...”

Akşam üzerine doğru MKYK listesi açıklandı. Partinin en yetkili karar alma organında ne Gül’ün ne de Davutoğlu’nun adamı kaldı. Mühür sadece Erdoğan’ındı.

Aslına bakarsanız AK Parti yönetimi dün Ankara Arena’da düzenlenen beşinci kongreyi 2002 ruhuna dönüş diye tanımlamış ve mesajı “İlk günkü aşkla” olarak belirlemişti. Gel gör ki kongrenin esas mesajı bu değildi... İstanbul uçağına yetişmek için salondan ayrılırken karşı duvarda asılı pankarta takıldı gözüm: “Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan” Devleti, milleti, vatanı bilmiyorum ama dünkü kongrenin mesajı netti: Tek lider

Sıradaki haber yükleniyor...
holder