Candaş Tolga Işık Teröristin üzerinden çıkan rapor: 'Halkı artık kendi tarafımıza çekemiyoruz'
HABERİ PAYLAŞ

Teröristin üzerinden çıkan rapor: 'Halkı artık kendi tarafımıza çekemiyoruz'

Bir zamanlar sokaklarında Öcalan posterleriyle yürüyüşler yapılan, PKK’ya destek sloganları atılan, terörist cenazelerinin terör örgütünün güç gösterisine dönüştüğü Diyarbakır’da dün bir şehit cenazesi vardı. Diyarbakırlı vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan “Kahrolsun PKK” diye bağırdılar. Örgütün bölgede nereden nereye geldiğinin en önemli göstergelerinden biridir bu. Ama çok daha önemli göstergeler var. Son 11 ayda PKK’ya 95 kişi katıldı. Bu rakam geçen yıl 159, ondan önceki yıl 698, 2015’te ise 3881’di. Kısa süre önce Batman’da ölü ele geçirilen bir sözde örgüt yöneticisinin üzerinden çıkan notlar terör örgütünün tükenme sürecinde oluşuna dair çok net bilgiler ortaya koyuyor. Terörist, Kandil’e yazdığı üç aylık raporda “Paramız yok, cephanemiz yok, halktan destek alamıyoruz, keşif yapamıyoruz” diyor. Şu ifade çok önemli: “Örgüte destek olmayan halka yönelik yaptığımız tüm eylemlere rağmen vatandaşı kendi tarafımıza çekemiyoruz.”

Haberin Devamı

Bir zamanlar örgütün “kalesi” ilan ettiği Batman’dan bahsediyoruz. İktidarı birçok konuda eleştirmek mümkün lakin terörle mücadelede gelinen bu noktayı görmeyen taş olur.

BANA NE? SANA NE?

Ne meraklı milletmişiz arkadaş insanların özel hayatıyla ilgili konuşmaya... “Falancanın karısı filancayla berabermiş, filancanın kocası falancaylaymış!”

Ne zaman el alemin uçkuruyla ilgili bir mevzu dönse şu fıkrayı anlatır ortamı terk ederim.

Nasreddin Hoca pazarda dolaşırken geveze adam yanına gelmiş “Hocam demin buradan geçen adamı bir kadının evine girerken görmüşler” demiş.

Hoca “Bana ne?” demiş. Adam yine konuşmuş: “Ama hocam, girdiği ev sizin evmiş.” Hoca cevabı yapıştırmış: “O zaman sana ne?”

SEVİNELİM Mİ ÜZÜLELİM Mİ BİLEMEDİM: ‘BLACK FRIDAY’DE 3.4 MİLYAR TL HARCANMIŞ!

Dünya genelinde her yıl kasım ayının dördüncü cuma gününe denk gelen alışveriş festivali Black Friday Türkiye’de rekor harcamaya sebep olmuş. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) 23 Kasım 2018 tarihli kartlı ödeme verilerine göre, o gün 3.4 milyar TL kartlı ödeme gerçekleştirilmiş. En büyük harcama elektronik eşyalara yapılmış. İşlerin durgunluğundan yakınan esnafın bir günlüğüne de olsa nefes almasına mı sevinmeli yoksa devletin bile vatandaşa tasarruf çağrısı yaptığı böylesine bir kriz ortamında bir günde çoğunluğu ithal ürünlere harcanan 3 buçuk milyar lira paraya mı yanalım? Bilemedim...

Haberin Devamı

INSTAGRAM FENOMENİ=MEDYA MAYMUNU

Geçenlerde bir ortamda birine “Ne iş yapıyorsun?” diye sorduk. “Instagram fenomeniyim” diye cevap verdi. Ortamda kıymetli ağabeyimiz Can Yılmaz da vardı. Biz hepimiz “Instagram fenomenliği” nasıl bir “meslek” diye düşünürken Can Abi son dönemin bu çok popüler mesleğine şahane bir tanımlama yaptı: “Biz ona eskiden medya maymunu derdik!”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder