Candaş Tolga Işık Tıp Fakültesi bitirmek size dilediğinizi söyleme hakkı verir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Tıp Fakültesi bitirmek size dilediğinizi söyleme hakkı verir mi?

O kanal senin bu kanal benim gezip, son derece kendinden emin bir tonla “Korona bizim ırkta çok etkili olmuyor” diyen arkadaş maalesef maden mühendisi değildi, doktordu. Virüsü kelle paçayla yok edeceğimizi savunan hanımefendi de ne yazık ki marangoz değil, doktordu.

Geçenlerde bir arkadaşımın Instagram’daki canlı yayınında bir “doktora” denk geldim. Tavsiyelerini, “bilgi” diye anlattıklarını dinlerken kulaklarıma inanamadım. Konuşan hekim mi kırıkçı Melek Abla mı emin olamadım. Bir Google yaptım, sahiden hekimdi. “Enfeksiyon Hastalıkları” bir uzmanlık alanıdır!

Haberin Devamı

Tıp fakültesi bitirmiş olmak -hele ki bir salgın ortamında- size her aklınıza geleni söyleme hakkı vermez. Korona salgınıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında rica ediyorum sadece ilgili uzmanlar konuşsun. Kariyerindeki tek pratiği muayenehanede botoks, ozon terapisi, vs… olan bir hekimin çıkıp koronavirüsle ilgili kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmesi son derece tehlikelidir.

Salgınla ilgili bir şeyler yapmak istiyorsanız o kanal senin bu kanal benim şöhret kovalamak yerine bir hekim olarak gidin acil servislerde, hastanelerde bugün büyük fedakarlıklarla çalışan hekiminden hemşiresine sağlık personeline “gönüllü” destek olun!

KÖTÜLÜK…

Yurtdışına daha yüksek karla satabilmek için maske stoklayanların üstüne sokaklarda yaşlı insanları çevirip kötü muamele yapan, büyük bir halt beceriyormuş gibi bunu paylaşan o terbiyesizler tuz biber oldu. Bu nasıl bir vicdansızlık! Bu ne menem bir ahlaksızlık, insafsızlık!

İçişleri Bakanlığı olaya hemen müdahale edip gereken cezayı kesti. Ardından gün boyu hem bakanlığın hem de belediyelerin yaşlılara yönelik hizmetleri, ziyaretleri paylaşıldı. Sağ olsunlar, var olsunlar. Ama o görüntüleri unutamıyorum ben. Bu ülkede, bu toplumda böyle bir “kötülükle” birlikte yaşamak inanın virüsten, salgından çok daha kötü bir şey.

KÂRINIZA DA ZARARINIZA DA BAŞLATMAYIN!

Bir iş insanı aradı, “Görürsün Türkiye bu işten kârlı çıkar” dedi. Ya sabır çekip telefonu bir an önce kapatmaya çalıştım, baktım olmuyor. Saçma sapan ekonomik analizler yapmakta ısrar ediyor. Telefonu suratına kapatıp, engelledim.

Haberin Devamı

Millet canıyla cebelleşirken bir yerlere yalakalık yapacağım diye heriflerin düştüğü derde bak! Ne kârı, ne zararı arkadaşım vatandaş burnunu kapıdan çıkarmaya korkarken ne anlatıyorsunuz siz?!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder