Candaş Tolga Işık Türkiye bir soğuk savaşa giriyor!
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye bir soğuk savaşa giriyor!

Doğu Akdeniz’deki enerji savaşları dünyanın son yıllarda gördüğü en büyük soğuk savaşlardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kolay değil, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezleri’nin 2010 raporuna göre bölgede 1.7 milyar varillik iki petrol rezervi ve 3.45 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Libya ile imzaladığı anlaşma büyük bir başarı. Öyle ki bu anlaşma Rum Kesimi- Yunanistan-İsrail cephesinin şirazesini nasıl bozduysa apar topar bir araya gelip karşı hamle hazırlığına girdiler. Bu arada Trump’ın dün imzaladığı 2020 savunma bütçe tasarısındaki esas kötü haber S 400 yaptırımları değil; müttefikimiz ABD’nin Doğu Akdeniz’de net bir şekilde Türkiye karşıtı cephede yer alacağını müjdelemiş olması!

Haberin Devamı

AYLİN BALBOA’NIN ‘OSMAN’ SERİSİ

Aylin Balboa’nın KAFA dergisinde yayınlanan “Osman” serisini okudunuz mu? Ne yapın edin okuyun. Balboa olağanüstü bir yazar. Ben şahsen hastasıyım kendisinin. Ancak Osman serisinin şöhreti Aylin’i de KAFA’yı da geçti. Altı yazıdan oluşan iki üçleme bir efsane yarattı.

Duvarlarına çerçeveletip yazıları asanlar, yazılardan alıntıları dövme yaptıranlar… İki yıl geçti son “Osman” yayınlanalı ama etkisi her geçen gün daha da artıyor. Ve Osman hayranlarına bir müjdem var. Aylin Balboa ocak ayındaki yılın ilk sayısında yine Osman yazdı: “Yeni bir yıla daha yine seninle başlamak istemezdim Osman!”

KRUVASAN SEVİYORSANIZ…

Her ne kadar Türkiye’de zamanın görmemişlik ve israf ruhuna da uygun olarak serpme kahvaltı daha popülerse de benim gibi kruvasan sevenler için İstanbul’da şahane bir yere gittim geçenlerde: Kruvasan İstanbul. İstanbul, Nişantaşı’nda Avrupa’da yiyebileceğiniz lezzette nefis kruvasanlar yapıyorlar. İstemediğiniz kadar çeşit var. Çok keyifli menüler hazırlamışlar. Ben sadece kruvasan, nutella, çırpılmış yumurta ve capuccinocuyum.

FENER KAYBEDERSE ERSUN HOCA GİDER Mİ?

Serdar Ali Çelikler geçen hafta Kırmızı Çizgi Fitbol’da dedi ki “Fenerbahçe Kadıköy’de kaybederse Ersun Yanal gider!” Sonra da bana dönüp “Beşiktaş kaybederse Abdullah Avcı gider mi?” diye sordu. “Gitmez, zaten gitmesin de olur mu öyle saçma şey!” dedim.

Haberin Devamı

Yahu zannedersin Ersun Yanal 10 yıldır Fenerbahçe’yi çalıştırıyor. Bu adam daha bir yıl önce hem de büyük bir taraftar desteğiyle gelmedi mi? Ne oldu da bir maçta bileti kesilecek noktaya geldi? Bugünkü maçın sonucu ne olursa olsun umarım Fenerbahçe yönetimi böyle bir düşünceyi akıllarından dahi geçirmez. Zira Türk futbolunun bugünkü halinin en büyük sebebi bu istikrarsızlıktır. Yırtıp atılan sözleşmelerden doğan tazminatlar kısmına girmiyorum bile…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder