Candaş Tolga Işık Türkiye Doğu Akdeniz’de devre dışı bırakılmak istenirken...
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye Doğu Akdeniz’de devre dışı bırakılmak istenirken...

Doğu Akdeniz’de büyük bir petrol ve doğalgaz rezervi var. Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan bir cephe oluşturdu. Amerika bu cepheyi destekliyor. Plan, Kuzey Kıbrıs’ı ve Türkiye’yi devre dışı bırakmak.

Tam da bu noktada Türkiye hiç beklenmedik bir hamle yapıp Libya ile masaya oturdu. Meclis’te dün bu mutabakat çerçevesinde Libya’ya tezkere oylaması vardı.

Hiçbirimiz askerlerimizin oraya gönderilmesini, evlatlarımızın saçının tek bir teline bile zarar gelmesini istemez. Bu ayrı. Ancak ortada bir gerçek var. Türkiye Doğu Akdeniz’de oyunun dışına çıkarılmak isteniyor.

Haberin Devamı

Kaldı ki Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de attığı adımları eleştirenlerin alternatifi nedir gerçekten anlamış değilim. Ne yapalım, bölgeyi tamamen Güney Kıbrıs cephesine mi terk edelim? Samimi olarak soruyorum:

Libya ile işbirliğini eleştirenlerin Doğu Akdeniz’deki duruma dair önerileri nedir duyan, bilen varsa rica ediyorum bize de anlatsın.

ESKİDEN İDDİAYI ATAN İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜYDÜ!

Dün sabah poşet fiyatlarının 25 kuruştan 30 kuruşa çıktığı haberiyle uyandık. Sosyal medya yıkıldı! Birkaç saat sonra Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u aradım, zammı sordum.

“Öyle bir zam yok. 25 kuruştu hâlâ 25 kuruş” dedi. “Peki, nereden çıktı bu haber?” dedim. Bakan cevap verdi: “Türkiye’de son dönemde böyle bir şey çıktı. Biri bir şey atıyor ortaya, gerçekle alakası olmayan… Bir sürü insan seferber oluyor bunun doğru olmadığını anlatmak için…

Poşete zam konusu da ne yazık ki böyle...” Sahiden de sosyal medyanın yükselişiyle birlikte Türkiye’nin başındaki en büyük belalardan biri bu galiba!

Eskiden iddiayı ortaya atan belgelerle iddiasını ispatlamakla yükümlüydü. İspatlayamazsa sokağa çıkamazdı. Şimdi biri bir iddia ortaya atıyor ortada ne belge var ne bilgi…

İddiacı köşesine geçip keyifle olan biteni seyrederken hakkında iddia ortaya atılanlar bunun doğru olmadığını ispatlamak için çırpınıyor.

SEYFİ YERLİKAYA GERÇEĞİNİ GÖRÜYORUM VE ARTIRIYORUM!

Çok sevdiğim bir söz vardır, “Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.” Türküler bu toprakların can damarları.

Haberin Devamı

O türkülere hayat veren sesler de geçmişten beri bu halkın sesi olmuş isimler adeta… Son dönemde türkü deyince herkesin üzerinde mutabık olduğu ve ünü günden güne artan biri var:

Seyfi Yerlikaya. Sesi, yorumu, repertuvarı… Hâlâ dinlemediyseniz ısrarla tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder