Candaş Tolga Işık Türkiye'de atom bombası var ama başkasının!
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'de atom bombası var ama başkasının!

2011’de “Atomic Scientists” adlı dergide Robert S. Norris ve Hans M. Kristensen tarafından yayınlanan bir araştırmada ABD’nin Türkiye’de hep olduğu söylenen ama şimdiye kadar detaylarına ulaşılamayan nükleer silah envanteri yayınlandı.

Rapora göre, ABD’nin Türkiye de dâhil olmak üzere Avrupa’da Soğuk Savaş yıllarından kalan “taktiksel atom bombalarının” ayrıntılı olarak depolandığı yerler ve sayı listesi bu dergide verildi.

Raporu hazırlayanlar da öyle “cello bello” değil, ABD’nin ilk nükleer bombasını üreten Manhattan Project’de çalışan bilim adamlarıydı...

Haberin Devamı

Çalışmaya göre Avrupa’daki atom bombalarına Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye ev sahipliği yapıyordu.

Türkiye’deki nükleer B61 tipi bombaların sayısı 60-70 arasında ve İncirlik’teki ABD hava üssünde bulunuyor. Bu sayı 2001 yılında 90’dı. İncirlik’teki durum Avrupa’daki diğer üslerden farklı.

Bunu, raporu hazırlayan uzmanlar ‘özel statü’ diye tanımlıyor. Bunun nedeni ise yaklaşık 50 bombanın taşınabilmesi için ABD savaş uçağı gerekiyor. Ancak bu bombaları taşıyabilecek uçakları İncirlik’e yerleştirme teklifi Türkiye tarafından geri çevrilmiş.

Geri kalan 10-20 civarındaki nükleer bomba ise Türk F-16A/B tipi uçaklarla taşınması için dizayn edilmiş. Anlayacağınız Türkiye’de nükleer silah var. Ama bizim değil!

OĞUZHAN KOÇ HARBİYE’Yİ SALLADI!

Eskiler kaht-ı rical dermiş. Yani adam kıtlığı, adamsızlık... Bir alanda yetenekli, liyakat sahibi, o işi tam anlamıyla yerine getirebilecek vasıfta insanların yokluğu durumu. Türkiye’nin son yıllardaki durumunu tam anlamıyla anlatan tabir değil mi?

Şüphesiz bu yokluktan sanat ve onun bir kolu olan müzik de nasibini aldı. 10 tane şarkısını ezbere söylediğimiz kaç müzik insanı çıktı son 10 yılda? Bir elin parmağını geçmez sayıları.

İşte onlardan biri de Oğuzhan Koç. Oğuzhan dün Harbiye’yi salladı. Sadece kendi şarkılarını değil, Neşet Ertaş türküleri söyledi, musiki söyledi, şarkıcı dostlarıyla müthiş düetler yaptı -ki Fettah Can ve Murat Boz’la birlikte söyledikleri Özledim muhteşemdi. Müzik dünyamızdaki bu “adam yokluğunda” Oğuzhan Koç gibi isimlerin varlığı yüreklere su serpti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder