Candaş Tolga Işık Türkiye'den resmi özür dilenmeli
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'den resmi özür dilenmeli

Avrupa Parlamentosu’nda bir Yunan milletvekili Türk bayrağını yırttı.

Bu dozda bir ırkçılık, bu düzeyde bir ruh hastalığı, bu seviye bir müptezelliğin AP kürsüsünde kendisine yer bulması kelimenin tam manasıyla skandaldır. Öyle yalandan kınamayla falan bu iş kapatılamaz. AP ve AB bir ülkenin bayrağına yönelik bu saldırıya karşı en ağır cezai yaptırımı uygulamak zorundadır.

Aksi halde o kürsüde bundan sonra yaşanacak rezilliklerin sonu gelmez. İşin Türkiye ayağında da Dışişleri Bakanı’mızın bir meczuba “ayar” vermesiyle mevzuyu kapamak söz konusu dahi olamaz. Türkiye büyük bir devlettir.

Haberin Devamı

AB’nin yasama organının kürsüsünden bayrağına yapılan bu hakarete karşı resmi bir özür dilenmediği sürece Birlikle ve AP ile ilişkilerini tamamen askıya almalıdır.

O ESNADA AP ÜYESİ TÜRKLER NE YAPIYORDU?

Son AP seçimlerinde 5 Türk kökenli aday üyeliğe seçildi. Merak ediyorum, bu arkadaşların arasında o oturuma katılanlar Türk bayrağı kürsüde paramparça edilirken ne yapıyorlardı?

Oturuma katılmadılarsa sonrasında bir AP üyesi sıfatıyla bu şerefsizliğe nasıl bir tepki verdiler?

MEDENİYETİN MERKEZİ BUYSA ÇOK AFFEDERSİNİZ…

Avrupa sorsan medeniyetin merkezi der kendisi için… Yunan ise kendisini o merkezin de merkezi diye anlatır. Sözüm ona onlardır dünyada medeniyetin başlangıç noktası…

Yunan vekilin AP’deki bayrak yırtma hadisesi doğru bilinen bir yanlışın daha düzelmesine vesile oldu. Kendisine medeniyetin merkezi diyen bir ülkenin vatandaşlarının aslında o kadar da medeni olmadıklarını bu sayede tekrar görmüş ve anlamış olduk!

BAYRAK BİR MİLLETİN ONURUDUR

Bayrak yırtmak korkunç bir ruh hastalığının belirtisi. Tedavi gerektiren bir ırkçılık emaresi. Her millette, her ülkede böyle ruh hastaları çıkıyor; bayrak yakan, bayrak yırtan… Ancak her ne hikmetse komşumuzda ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde bu işlere meraklı manyak sayısı biraz daha fazla. En son Kıbrıs’ta Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanan geri zekâlının sonunu hatırlarsınız.

AP kürsüsündeki bu akli dengesi bozuk vekil ilkte değil görünen o ki son da olmayacak. Onlara en güzel cevabı vaktiyle Ata’mız vermiş aslında… Hatırlatmanın zamanıdır: Atatürk Karşıyaka’da İplikçizade Köşkü’nde konaklayacaktı. Şimdilerde Karşıyaka Evlendirme Dairesi’nin karşısında, Yalı’daki 380 Numaralı Çağlayan Apartmanının olduğu yerde bulunan bu köşkün güzelliği dillere destandı.

Haberin Devamı

Girişte kadınlı, erkekli muazzam bir topluluk birikmişti. ATATÜRK onları selamlayarak köşke yöneldiğinde yüzü asıldı. Kaşlarını çattı. Çünkü, geçeceği yerde boylu boyunca bir Yunan Bayrağı seriliydi.

Karşılayıcılara bunun nedenini sordu. Onlar da “Yunan Kralı Konstantin’in 1921 yılında İzmir’e geldiğinde bu köşkte ağırlandığını; yere serilen Türk bayrağını çiğneyerek içeri girdiğini” anlattılar. Atatürk’ün yanıtı kısa ve kesindi:

“Yunan Kralı hata etmiş. Çünkü, bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam” diyerek, yerdeki bayrağı kaldırttı. Köşkün bembeyaz mermerlerinde ilerleyerek, içeri girdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder