Candaş Tolga Işık Türkiye'yi ekonomik olarak mahvetmek
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'yi ekonomik olarak mahvetmek

Rahip Brunson krizinde Amerika elindeki ekonomik gücü kullanarak Türkiye’yi açıkça tehdit etmiş, dolar üzerinden Türkiye’de bir ekonomik kriz fitili ateşlemeye kalkmıştı. Rahibi verdik. Lakin Amerika aynı tehdidi bu kez YPG/PKK meselesi için yaptı.

Trump dün “Türkiye Kürtlere saldırırsa onları ekonomik olarak mahvederiz” dedi. (Bu arada “Kürtler” dediği terör örgütü YPG/PKK!) Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi sonrası sert bir U dönüşü yaptı ama sanırım artık şunu görmeliyiz:

Bundan sonra Türkiye-ABD ilişkileri ne zaman gerilse, Trump bizi ekonomiyle tehdit edecek. Türkiye ne zaman ABD’nin istemediği bir istikamete girse akli dengesi yitik ABD Başkanı Türkiye ekonomisine saldıracak.

Haberin Devamı

Allah sonumuzu hayretsin. Unutmadan... Kıymetli müttefikimiz (!) geçmişte de Türkiye’de kan döken PKK’sından FETÖ’süne bir sürü terör örgütüne el altından destek oluyordu ancak hiç bu kadar açıktan yerini belli etmemişti. Bu da bir ilk olarak tarihe not düşülsün.

KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’DA KADIN ADAY/LAR İSTİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki “Parti tabanının bizden beklentisi var: İstanbul’da kadın adaylar göstermeliyiz. Hem de metropol ilçelerde, güçlü olduğumuz ilçelerde göstermeliyiz...”

Dolayısıyla İstanbul’da CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde bir veya birkaç kadın aday gösterme ihtimali oldukça güçlü. Yazın bir kenara.

İMAMOĞLU’NUN İLK TV RÖPORTAJINA DAİR BİRKAÇ NOT

Ekrem İmamoğlu, Haber Global’de Erdoğan Aktaş’ın konuğu oldu. Dinamik biri, fena konuşmuyor. Enerjisi yüksek, süreci enerjisiyle götürür, henüz birkaç hafta oldu adaylığı açıklanalı fakat dersini iyi çalışmış.

Mesela üniversite öğrencilerine 50 TL’ye 1 ay boyunca limitsiz ulaşım vaadi çok iş yapar. (Şu an 85 liraya 270 geçiş yapabiliyor 1 öğrenci) İmamoğlu’nun handikaplarına gelince, her şeyden önce popüler değil.

O yüzden söylediklerinin tesiri sınırlı oluyor. Polemikten uzak, yumuşak bir iletişim tarzı var; bunlar küskün CHP seçmenini yeniden sandığa götürmeye yetmez. İşsiz gençlere ekstra ulaşım indirimi vaadi olmamış.

Karnı aç birine “Metrobüste ekstra indirim yapacaz sana” derseniz duyacağınız yanıt canınızı sıkar. Belli ki Ekrem Bey hayatı boyunca hiç işsiz kalmamış. İşsizlik ne bilmiyor.

Haberin Devamı

‘ŞİŞLİ’DEN BAŞKA BİR YERDEN ADAY OLMAM!

Ekrem İmamoğlu “Sarıgül’ü Eyüp’e ikna ederim” diye düşünüyor. Peki Mustafa Sarıgül acaba buna ne diyor, kendisine sordum. Çok net cevap verdi: “Asla! Şişli’den başka yere aday olmam.”

CHP yönetimi Sarıgül’ü Şişli’den aday yapmamakta Sarıgül de Şişli’den başka yere aday olmamakta kararlı. Sarıgül Şişli’de kazanırsa CHP durduk yere büyük bir ilçeyi kaybetmiş olacak.

Dahası Sarıgül’ün İstanbul’da Şişli’den öte bir anlamı var. İmamoğlu’nun ekibinde Sarıgül’ün varlığı büyükşehir kampanyasına büyük katkı yapar.

Ekrem İmamoğlu, Sarıgül’ü Eyüp konusunda ikna edemezse dönüp Kemal Kılıçdaroğlu’nu etmeli. Bu inadın CHP’ye faydası yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder