Candaş Tolga Işık Uçak
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Suriye, 2 yıl önce silahsız bir Türk savaş uçağını uluslararası hava sahasında düşürüp iki pilotumuzu şehit ettiğinde hükümeti ‘pısırıklıkla’ suçlayanlar önceki gün Türk savaş uçakları sınır ihlali yapan bir Suriye jetini düşürünce bu sefer hükümeti ‘savaş çığırtkanlığı’ ile suçluyor.

* [[HAFTAYA]]

Suriye düşürünce çıkmıyor da biz düşürünce niye çıkıyor bu savaş?!

*

Yahu savaş çığırtkanlığı ise eğer Suriye’den ala savaş çığırtkanı mı var? Sınırımızdan yağdırdıkları top mermileri ile hayatını kaybeden masum insanları mı yoksa ‘sponsorluğunu’ üstlenip Türkiye’ye saldıkları terör örgütlerini mi sayacağız?

*

“Hükümet, Suriye ile savaş çıkarıp yolsuzluk-rüşvet iddialarının üzerini kapatmak istiyor. Suriye uçağı bu yüzden vuruldu.” Merak etmeyin değil Suriye ile bütün komşularla cihan harbine girsek o iddiaların üstü bu saatten sonra kapanmaz, kapatılamaz.

*

Sakın ha Türkiye’nin Suriye politikasını desteklediğim filan düşünülmesin! Aksine Suriye’de muhalefeti desteklediğini zannederek farkında olmadan ‘terörü ve kaosu’ besleyen Türkiye, bu meselede asla sütten çıkmış ak kaşık değil... Ancak ‘savaş çıkartma gayreti’ diye başlık atıp Suriye ve Türkiye’nin girişimlerini tek tek yazarsak inanın Erdoğan, Esad’ın eline su dökemez. Hâlâ...

*

Türkiye’nin Suriye politikasına gelince... O mevzuya son noktayı 2 ay önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu koydu: “Suriye’de bugün radikal grupların uyguladıkları şiddet Esad rejimini ehvenişer noktasına getirmiştir.” Suriye politikamızın mimarı, “Suriye politikamız iflas etmiştir!” diye itiraf ettikten sonra düşene bir tekme de ben vuracak değilim! Yalnız, bir önerim var! Başbakan’ın yerinde olsam Twitter’ı yasaklayacağıma, Davutoğlu’nun kitaplarını yasaklarım... Allah muhafaza birileri okur, yeniden uygulamaya kalkar filan!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder