Candaş Tolga Işık 'Ulaşım benim işim'
HABERİ PAYLAŞ

'Ulaşım benim işim'

Meclis Başkanı ve AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın dünkü seçim gezisini takip ettim. İstikametimiz Sultanbeyli’ydi.

NE YOL KAPANDI NE TRAFİK DURDURULDU, KORUMALAR VAR MI YOK MU BELLİ DEĞİLDİ!

Öncelikle bir yanlışı düzelterek başlayalım: Binali Yıldırım’ın “koruma kalkanı” hadisesi tam bir şehir efsanesi çıktı! Gözümle gördüm. Koskoca Meclis Başkanı’nın konvoyunda toplam 4 araba seyahat ettik.

Sıradan bir ilçe belediye başkan adayı bile daha kalabalık geziyor. Ne bir yol kapandı ne trafik durduruldu. Yıldırım kendi çalışma arkadaşlarından kurulu son derece mütevazı bir ekiple dolaşıyor. Araçlardan indik, Binali Yıldırım’ın arkasında bir tek koruma müdürü dışında hiç kimse yoktu.

Haberin Devamı

Koruma polisleri sivil giyimlilerdi ve halkın arasındalardı. Asla Yıldırım ve halk arasına girmediler. Varlar mı yoklar mı belli değildi. Binali Bey’e sarılan mı istersin, selfie çekilen mi, derdini anlatan mı? Ne bir engelleyen oldu ne müdahale eden.

TAKSİCİLERE GÖRE VATANDAŞ DAHA SEÇİM HAVASINA GİRMEDİ

Sultanbeyli’de bir taksi durağına girdik. Küçücük durakta Taksici esnafı ile Binali Yıldırım arasında çok samimi bir sohbet oldu. Çay ikram ettiler. Taksicilere “Nasıl görüyorsunuz vaziyeti?” diye sordum. “Henüz seçim havasına girmedi kimse” dediler.

Durakta taksicilerle sohbet ettikten sonra dışarıda Yıldırım’ı bekleyen bir insan seli vardı. Tek tek herkesin elini sıktı. Çoğuyla fotoğraf çektirdi. Dertlerini dinledi. Koruma ekibi o kadar nazik o kadar hassastı ki böyle bir kalabalıkta hiç kimseyi rahatsız etmeden işlerini yapmaya özen gösterdiler.

‘BİRİNCİ SIRADA ULAŞIM VE OTOPARK SORUNU VAR’

Ardından yemek için Sultanbeyli’de bir dönerciye girdik. Binali Yıldırım çok şık bir hareket yaptı.

“Bu insanların yüzüne bakarak yemek yiyemem” dedi ve dışarıda onu bekleyen vatandaşların da içeri alınmasını, içeri gelemeyenlere dışarı döner servis edilmesini istedi.

Yıldırım’la yemek yerken İstanbul seçimini konuştuk. “Birinci çözeceğimiz sorun ulaşım” dedi ve ekledi. “Ulaşım ve dolaylı olarak otopark sorunu...”

Haberin Devamı

‘İSTANBUL’DA İNSANDAN ÇOK ARAÇ TAŞINIYOR BU DEĞİŞECEK’

“Ulaşım benim işim” diyor Binali Yıldırım bir de espri yapıyor: “Ulaştırma deyince altında BY yazar.” Dünyada İstanbul ölçeğinde hiçbir şehirde ulaşım-trafik sorunu tam anlamıyla çözülebilmiş değil.

Yıldırım buna dikkat çektikten sonra başladı anlatmaya: “Londra’da da trafik var ama bir şekilde en yoğun olduğu saatlerde bile durma yok, bir şekilde akıyor. İstanbul’da da bunu yapmalıyız. Bunun için ilk önemli iş toplu taşımada hızlanmak. İstanbul’da şu anda 170 km olan toplu taşımada raylı sistemi mart ayına kadar 233’e çıkarıyoruz.

Bir bu kadar da devam eden inşaat aşamasında olduğumuz kısım var. 2023’te bunu tamamlayacağız. Ve İstanbul’da 455 km’lik bir ağ kuracağız. Ardından özel araçla seyahat edenleri toplu taşımaya entegre edecek projelerimizi hayata geçireceğiz.

Rakamlara bakınca İstanbul’da ulaşımda insandan çok araç taşınıyor. Bu değişirse trafikte önemli bir rahatlama olur. Aynı şekilde ciddi bir otopark sorunu var, ivedilikle bunu çözeceğiz.”

Haberin Devamı

‘BEN ÖZGÜRLÜKÇÜ BİRİYİM, KISITLAMALARA KARŞIYIM’

Geçmişte İstanbul’a göçü engelleyecek vize getirme gibi tedbirler tartışıldı. Aynı şekilde trafik için tek, çift plaka uygulaması gündeme geldi. Binali Yıldırım “Kısıtlayıcı hiçbir uygulamadan yana değilim. Ben özgürlükçü biriyim. Bütün bu sorunları çözmenin başka yolları var. Kısıtlamak çözüm değil” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder