Candaş Tolga Işık Vatandaşın önemsizi olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Vatandaşın önemsizi olur mu?

TV’de bir profesör “Demet Akalın Türkiye’nin önemli bir sanatçısıdır, önemli bir vatandaşıdır” buyurmuş. Önemli vatandaşlık dünyanın en saçma lafı. Önemli vatandaş ne demek?! Önemsiz vatandaş mı olur?

Devletin vatandaşlarına önem sıralamasına göre muamele ettiği bir devlet olabilir mi? Bunu koskoca bir profesörün söylemesi dramdır!

Önemli vatandaş, önemsiz vatandaş diye bir saçmalık yok ama görünen o ki profesör ve profesörcük diye bir gerçek var!

Önemli sanatçılığa gelince… Demet Hanım kendi alanında son derece başarılı bir şarkıcı. İtirazım yok lakin Demet Akalın’a “önemli sanatçı” dersek Ferhan Şensoy’a, Neşet Ertaş’a, Zeki Müren’e, Genco Erkal’a ne diyeceğiz?

Haberin Devamı

Hiç tanımam ama aklı selim bir insansa Demet Akalın’ın kendisinin de “önemli sanatçı” olarak takdim edilmesine itiraz edeceğini düşünüyorum.

VALİ BEY VE EKREM BAŞKAN'A ÇAĞRIM: İSTANBULLU ÇOCUKLAR BURAYI GÖRMELİ!

Haydarpaşa’da Cumhuriyet tarihinin en önemli arkeolojik kazılarından birinin yapıldığını ve ortaya çıkan buluntularla İstanbul’un ve Kadıköy’ün tarihinin yeniden yazıldığını biliyor muydunuz?

Ben de bilmiyordum. #tarih derginin bu ayki kapağını görünce öğrendim. Dergi bu ay tam 20 sayfayı “Nereden ne çıktı, bunun anlamı nedir?”e ayırmış.

İstanbul’un ve Kadıköy’ün tarihine dair inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Tek kelimeyle muhteşem. Okullarda ders diye okutulması gereken bir sayı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ki başkan iyi bir #tarih okurudur keşke İstanbullu öğrencileri kazı alanına götürüp bir tarihin yeniden yazılmasına şahitlik etmelerini sağlayacak bir adım atsalar.

NOT: Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın yerinde olsam #tarih dergisi Genel Yayın Yönetmeni değerli meslek büyüğümüz Gürsel Göncü’yü arar, teşekkür ederim. #tarih gibi prestijli, Türkiye’nin dört bir yanında okunan bir derginin böyle bir kapakla çıkması Kadıköy adına çok anlamlı çok değerli.

NEREYE BAKSAK BİR LEVENT KIRSA SKECİ...

Libya’nın darbeci generali Hafter’in basın toplantısı herkese Levent Kırca’nın darbeci generallerin basın toplantısı skecini anımsattı. Asgari ücrete yapılan son zamdan sonra herkes Levent Kırca’nın “zamcık” skecini konuşuyordu.

Haberin Devamı

Nerede bir haber bülteninde sarhoş görsek aklımıza hemen Kırca’nın sarhoş tiplemesi geliyor. İki sene dizide oynamayınca yüzü unutulan, üç sene albüm yapmayınca ismini hatırlamadığımız sanatçı arkadaşlar görsünler:

Büyük sanatçı işte böyle olunur. Öyle işlere imza atarsın ki bir gün ölüp gitsen bile ülkenin insanları seni bıraktıklarınla yaşatmaya devam eder. Levent Abi’yi saygı ve özlemle anıyorum…

ZATÜRRE VE GRİP SALGINI VAR!

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle konuştum dün, acil servislerde iğne atsan yere düşmüyor. Ağır bir grip salgını var ve bu grip iyi tedavi edilmezse zatürreye dönüyormuş. Aman dikkat!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder