Candaş Tolga Işık Velev ki seçim iptal edildi...
HABERİ PAYLAŞ

Velev ki seçim iptal edildi...

Gerek AK Parti ve MHP kanadından gerekse Ankara’daki kulislerden anladığımız o ki YSK İstanbul seçimini iptale hazırlanıyor. YSK gerçekten bu yönde bir karar verirse AK Partililer yeniden seçim yapılacak güne kadar İstanbul’a İstanbul’la ilgili değil YSK’nın verdiği kararla ilgili bu kararın aslında ne kadar “haklı” bir karar olduğunu anlatmaya çalışacaklar. Kamuoyunu ikna edebilecekler mi göreceğiz.

Bırakın öteki mahalle seçmenini kendi mahallelerinde bile bunu başarmaları çok kolay görünmüyor. Lakin ister hoşlarına gitsin ister gitmesin sadece muhalif seçmende değil ciddi bir grup Cumhur İttifakı seçmeninde de algı şu: Önce geçersiz oyları sayın. Olmadı. Geçerlileri sayın.

Haberin Devamı

Olmadı 51 sandığı sayın. Olmadı. Büyükçekmece’yi iptal edin. Olmadı. İstanbul’un tamamını iptal edin. Peki sonraki adım ne? Şayet 2 Haziran’da seçim İstanbul’da tekrarlanır ve sonuç değişmezse ne olacak? Rica ediyorum baştan bir karar versinler. Zira vatandaş usandı artık. Mesela fark ne kadar olunca seçim sonucu kabul edilecek? Oylar kaç kere sayılacak? Ve bu bitmeyen kısır döngü ne zaman son bulacak?

YAPISAL REFORM DEYİNCE...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün ekonomik reform paketini açıklayacak. Tüm ülkenin gözü kulağı Bakan Albayrak’ta olacak. Zira Türkiye’nin bir numaralı gündemi de bu bir türlü bitmeyen yerel seçim tartışmalarından ziyade ülke ekonomisini bir an önce düzlüğe çıkaracak yeni yol haritası olmalı. Herkesin beklentisi farklı. Ancak ortada bir gerçek var. Şüphesiz destek paketleri, indirimler, teşvikler çok önemli lakin ekonomiye dair yeni dönemde beliren en büyük ihtiyaç ekonomiyi direkt olarak etkileyen ekonomi dışı yapısal reformlar.

Mahfi Eğilmez, Özgür Demirtaş gibi iktisat uzmanları günlerdir şu noktanın altını çiziyor. Yapısal reformların ilk 3 değişmez maddesi bağımsız ve hızlı yargı, bağımsız devlet kurumları ve evrensel eğitim olmalı. Özellikle Mahfi Hoca’nın 40 bin kişinin katıldığı anketinde “Sizce ilk reform ne olmalı” sorusuna yüzde 86 gibi büyük bir oranla verilen “hukuk reformu” yanıtı çok önemli.

Haberin Devamı

ARA TRANSFERİN YILDIZI KİM?

Futbolda ara transfer dönemi istisnalar hariç genelde hiçbir kulübü memnun etmez. Ancak bu ara transfer döneminde öyle bir oyuncu var ki ikinci yarıya damgasını vuruyor. Oynadığı her maç takımının en iyileri arasında ve neredeyse her maç gol atıyor. Transferiyle aldığı onca tepkiye rağmen... Kim o?

Burak Yılmaz. Burak’ın yeniden Beşiktaş formasını giydiği ana kadar ki kariyeri, davranışlarını eleştirebilirsiniz. Ama o formaya yeniden kavuştuğu an itibarıyla sahadaki Burak’a söyleyecek tek bir söz var: Helal olsun.

BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEN ADAYLARA TEK BİR TAVSİYEM VAR!

Allah aşkınıza vatandaşı yormayın.

Saçma sapan ideolojik kavgalarla, popülist söylemlerle, ortalama zekaya sahip birinin itibar etmeyeceği komplo teorileriyle değil seçildiğin ilde, ilçede yaptığınız icraatla gündeme gelin. Kavga eden, ayrıştıran değil gülümseyen birleştiren olun.

En çok sizden olmayana, size oy vermeyene sahip çıkın. Unutmayın o koltuklarda kalıcı olmanın yolu genel merkezlerden değil, sizi seçen insanların gönlünden geçiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder