Candaş Tolga Işık Yabancı turist gitti peki ya yerliler?
HABERİ PAYLAŞ

Yabancı turist gitti peki ya yerliler?

Bodrum’dan bir arkadaşım aradı. “İnsanlar acayip gergin, sokakta yürürken herkesin gözü canlı bomba arıyor” dedi.

Geçenlerde konuştuğum bir başka tanıdık tatil planlarını “Mümkün oldukça evde ya da korunaklı kapalı alanlarda olmak lazım” diyerek anlatıyordu.

Adana’da önceki gün cuma namazı sırasında canlı bomba sanılan biri linç edilmekten son anda kurtuldu. Dün de İstanbul’da Ümraniye’de ve Beylikdüzü’ndeki iki AVM’de yanlış canlı bomba alarmı verilince vatandaş paniğe kapıldı, küçük çaplı yaralanmalar oldu.

Haberin Devamı

Son derece can sıkıcı ama sokaktaki ruh hali maalesef bu. Daha da acı olan ise bu paniğin, endişenin ve güvenlik kaygısının terörün tam da yaratmak istediği tablo oluşu...

“Falanca ülke uyardı: Filanca örgüt Türkiye’ye şu kadar militanlarını gönderdi. Hedef buralar.” En büyük havaalanına uzun namlulu silahlarla canlı bombaların girip katliam yapabildikleri bir ülkede, vatandaş bir de bu haberleri okuyunca başka ne yapabilir ki?

Rusya’yla İsrail’le aramızı düzeltip, yabancıların yeniden ülkemize gelmeleri için çalışıyoruz. İyi de yapıyoruz. Yabancı turisti yeniden Türkiye’ye çekebilir miyiz bilmem ama haklı güvenlik endişeleri bir an önce giderilmezse bu gidişle yerli turisti de kaybedeceğiz haberiniz olsun

Sıradaki haber yükleniyor...
holder