Candaş Tolga Işık Yeni bakanlar kurulu
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bakanlar kurulu

3 gün önce “bakanlar kurulu revizyonu yaz sonu yapılır” yazmıştım. Yazının ardından öyle bir yerden telefon geldi ki mecburen kendi kendimi tekzip etmek zorundayım.

Eli kulağında, ben diyeyim bu hafta siz deyin önümüzdeki hafta bu iş biter, yeni bakanlar kurulu açıklanır.

Tarım, ticaret, ulaştırma, enerji bakanları değişebilir... Yeni bakanlar kuruluna dair adı geçen iki sürpriz isim var: Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Turkcell Eski CEO’su Kaan Terzioğlu.

HADİ BAKALIM BEN TEK, SİZ HEPİNİZ!

Haberin Devamı

Bozcaada’yı Bozcaada olmaktan çıkaran zihniyet erozyonunu sık sık kaleme alıyorum. Bu yazılar nedeniyle en son Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı’nın eşi tarafından sokak ortasında sözlü tacize uğradım, arkamdan da anneme küfür etti.

Davalığız. Adada ayağına bastığım bu güruh bana dolaylı olarak mesaj göndermişler, eğer böyle devam edersem ne kadar “esnaf” (!) varsa hepsi toplanıp dava açacaklarmış! Bozcaada’nın geldiği hali görüyor musunuz?

Sadece fikirleri yüzünden sokak ortasında bir gazeteciye sözlü saldırıda bulunacak kadar gözü dönmüş adamlar özür dileyeceklerine bir de beni dava açmakla tehdit ediyorlar!

Sizden korkan sizin gibi olsun! Bakın buraya yazıyorum: Eğer o davayı açmazsanız şerefsizsiniz. Bu saatten sonra teker teker hepinizin ipliğini pazara çıkarmayan Candaş da adam değil. Hadi bakalım...

SURİYELİLER KONUSU REFERANDUMA DOĞRU GİDİYOR

İç savaştan kaçan Suriyelilere kapılarını sonuna kadar açan Türkiye tüm dünyaya insanlık dersi verdi. Gel gör ki Suriye’de artık savaş filan yok ama Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var.

Kimi “Suriyeliler artık ülkelerine geri gönderilmeli” diyor kimi ise bu fikri “yabancı düşmanlığı” olarak görüp şiddetle karşı çıkıyor. Ankara’dan konuştuğum bir kaynak “Bu konu referanduma gidebilir” dedi.

Güldüm. 4 milyon Suriyeliyi Türkiye’ye alırken vatandaşa sormadınız, gönderirken mi vatandaşa soracaksınız? Hükümetin işi zor. Ama ortada bir gerçek var ki güncel siyasi, sosyal ve ekonomik şartlara bakınca Suriyeliler politikasının değişmesi artık bir mecburiyet.

Haberin Devamı

SAMSUNLULAR HAKLI!

Dünkü yazıda Samsun’un nüfusunu yanlış yazmışım, oradaki okuyuculardan sitem geldi. Haklılar. Özür dileyip düzeltiyorum: Samsun’un nüfusu 605 bin değil 1 milyon 335 bindir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder