Candaş Tolga Işık Yerel seçimde AK Parti'nin en büyük rakibi ekonomi
HABERİ PAYLAŞ

Yerel seçimde AK Parti'nin en büyük rakibi ekonomi

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti açısından en büyük handikap ekonomideki olumsuz durumdu. Özellikle büyükşehirlerde yaşamın daha da zorlaşmasının sandıkta bir tesiri olacağı açık. İşte tam da burada hükümetten arka arkaya hamleler geliyor: Asgari ücrete yüzde 26 zam, doğalgaz-elektrik indirimi, istihdama yönelik teşvikler...

Bunların hepsi sokaktaki vatandaşın cebine direkt etki edecek hamleler. Şurası kesin: Ekonomideki düzelme sandıkta iktidar partisine yarar.

İMAMOĞLU’NA KÖTÜ BİR HABERİM VAR!

Haberin Devamı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kampanyasına hızlı başladı. Cumhur ittifakına daha yakın duran muhafazakar kesimden ve İstanbul seçiminin kaderini belirleyecek Kürt seçmenden ilk tepkiler son derece olumlu. İmamoğlu’nun karşı cepheden gördüğü ilgi dikkat çekici. Ancak kendi cephesinde, yani bugüne kadar hep CHP’ye oy vermiş seçmende İmamoğlu’ndan bağımsız başka ve hayli ciddi bir sorun var!

CHP seçmeninde büyük bir motivasyon kaybı yaşıyor. Yakın çevrenize bir bakın, önümüzdeki seçim oy kullanmayacağını söyleyenlerin sayısındaki artışı göreceksiniz. CHP yönetimi ve İmamoğlu bu motivasyon kaybına bir çare bulmazlarsa sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde CHP seçmeninin sandığa katılım oranında büyük bir düşüşle karşılaşacaklar.

EN BÜYÜK MAHKEME MİLLETİN VİCDANIDIR!

Bu ülke çok değil, iki yıl önce kanlı bir darbe girişimi atlattı. Sana mantıklı gelir, ötekine paranoyakça; hiç mühim değil. Türkiye’de görev yapan bir savcı darbe çağrışımı yapan her türlü “şüpheyi” soruşturmak zorundadır. Bu soruşturmalardan da hiç kimse muaf değildir. Ne cumhurbaşkanı ne genelkurmay başkanı ne gazeteci ne de sanatçı...

Dolayısıyla bir savcının Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in söylediği sözlerden işkillenip soruşturma başlatmasında feryat figan edecek bir durum yoktur. Olamaz da. Mesele de bu değil zaten. Mesele ne mi? Biri 75, öteki 77 yaşında bu ülkenin en kıymetli sanatçılarından ikisinin kapısına sabahın köründe polis gönderip bunu bir şova dönüştürmek! Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı sevmek zorunda değilsiniz.

Haberin Devamı

Ama Türkiye’nin en zor zamanlarında bile bu halkın yüzünü güldürmeyi kendisine iş edinmiş iki anıt isme bu nezaketsizliği yapamazsınız. Vicdanlar bunu kabul etmez. Unutmayın ki bir ülkede o ülkede yaşayan insanların vicdanından daha büyük bir mahkeme yoktur.

LEVENT ERDEN...

Levent Erden dedi ki; “Yılbaşı gecesi sen ne yapıyorsan b.ktandır ama başkaları hep çok eğleniyordur.” Alkış.

'AMERİKA'NIN MÜTTEFİKİ YOK, MANDALARI VAR'

Oliver Stone’un Rusya lideriyle yaptığı röportajlardan birinde Putin müthiş bir tespit yapıyor: “Amerika’nın müttefiki yok, mandaları var. Bir ülkenin NATO üyesi olduktan sonra Amerika’nın baskılarına dayanması mümkün değil.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder