Candaş Tolga Işık Yıldırım: '1 ay içinde cezalara af geliyor'
HABERİ PAYLAŞ

Yıldırım: '1 ay içinde cezalara af geliyor'

Yılbaşında yürürlüğe giren değişiklikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçecek araçlarla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Aks uzunluğuna göre araçlara geçiş hakkı veren bu yeni düzenleme yürürlüğe girdikten hemen sonra UKOME İstanbulluya ceza yağdırmaya başladı. Öyle ki, evine 30 bin lira geçiş cezası gönderilen vatandaş var. Zaten geçim sıkıntısı yaşarken insanlar, devletin böyle bir iş yapması olacak iş değildi. Mağdurlar günlerce protesto eylemi yaptı. Bizler yazdık: “Kimsenin bu düzenlemeden haberi yok. Kaldı ki bir ceza tebliğ edilmeden ikincisi, üçüncüsü yazılmış. Bu olmaz. Devlet vatandaşına tuzak kurmaz” diye... Sesimizi yine aynı isim duydu: Binali Yıldırım. İstanbullunun aylardır çözüm beklediği soruna dün yine Yıldırım el attı. Yeni düzenleme yapılacak. Cezalar iptal edilecek. Binali Yıldırım’ı aradım dün, sordum. “Bu olmaz tabi... Büyükşehir belediyesiyle konuştuk. Birinci sınıf kamyonet ve panelvan tipi araçların ceza almadan geçebilecekleri bir düzenleme yapılacak. Yazılan bu cezalarla ilgili de torba yasanın içine bir ekleme yaparak bu mağduriyet giderilecek. İstanbullular rahat olsun, 1 ay içinde çözmüş oluruz” dedi. Binali Bey konuşmayı kendisine has üslubuyla bir de espriyle bitirdi: “Sorun çözmek bizim işimiz.”

Haberin Devamı

HANİ SONUNDA ALMANLAR KAZANIRDI HEP?

Rivayet o ki 1990 Dünya Kupası finalinde İngiltere Almanya’ya penaltılarda elenince efsane İngiliz futbol yıldızı Gary Lineker şöyle demiş: “Futbol, 22 kişinin 90 dakika boyunca oynadığı ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur” Lineker’in bu tespiti 1990’larla örtüşüyor olabilir ama 2019’da hiçbir karşılığının olmadığı kesin! Avrupa’nın 1 numaralı futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nin finalinde iki İngiliz takımı var: Liverpool ve Tottenham. Avrupa’nın 2 numaralı futbol organizasyonu UEFA Avrupa Ligi Finali’nde de iki İngiliz takımı var: Chelsea ve Arsenal. Türk futbolunu soracak olursanız o da iyi, selamları var, en son VAR’a bakıyordu!

MEMLEKETTE NE ÇOK SAF VARMIŞ ARKADAŞ!

Baş tosunun vurgunu yapıp tüydüğü Çiftlik Bank davası görülmeye başlandı. Savcının hazırladığı iddianame diyor ki, “Sistem sayesinde 132 bin 222 katılımcıdan, sistemin çalışmaya başladığı 31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandı...” Doğru okudunuz: 132 bin kişi!!! Habere en güzel başlığı dün en son haber sitesi atmış: “Memlekette ne çok saf varmış arkadaş.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder