Candaş Tolga Işık Yıldırım: Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır
HABERİ PAYLAŞ

Yıldırım: Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır

Meclis gündemi nedeniyle Binali Yıldırım şu sıralar Ankara’da. İstanbul kampanyasına şubat başı tam anlamıyla başlaması bekleniyor. Dün Binali Bey’le görüşme fırsatı buldum, “İstanbul’la ilgili çalışmalarımızı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Çok güzel fikirlerimiz ve hazırlıklarımız var” dedi. Binali Yıldırım, İstanbul için arkadaşlarıyla çalışmaya başlamış bile. Sahada vatandaştan şikayetleri, beklentileri topluyorlar. Bunlara karşı çözüm üretiyorlar. Ekipte çok genç sosyal medya fenomenleri de var akil insanlarda. Hepsi bir masada oturup İstanbul için kafa yoruyor. Binali Bey diyor ki, “İlk etapta önceliğimiz trafik, çevre, ekonomik hayatın canlandırılması, eğitim, iş, kültür-sanat, sosyal yaşam ve deprem.”

Haberin Devamı

Bakanlığı döneminde hayata geçirdiği projeleri alt alta yazınca şunu çok açık söyleyebiliriz: Cumhuriyet tarihinin en başarılı Ulaştırma Bakanı’ydı Binali Yıldırım. Yıldırım, İstanbul için bu sağlam referansla konuşuyor:

“Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. İstanbullular şundan emin olsun tarihi, kültürü ve doğasıyla göz bebeğimiz olan bu şehri her anlamda dünyada herkesin yaşama hayali kurduğu rüya bir şehir haline getireceğiz.”

BAŞAKŞEHİR 'ARAP BAHARI' YAŞIYOR!

İnşaat sektöründe uzun süredir bir durgunluk yaşanıyor. Ancak bütün bu durgunluğun içinde İstanbul özelinde çok enteresan bir istisna var: Başakşehir! Son birkaç yıldır İstanbul’da konut satın alan Arapların çoğu bu bölgeyi tercih ediyordu. Sebebi bu mudur değil midir bilmiyorum ama sektördeki durgunluğa rağmen Arapların Başakşehir ilgisi aynı hızla devam ediyor.

Başakşehir’de her gün 5-10 daire satılıyor Araplara. Aman nazarımız değmesin. Zor günler geçiren inşaat sektörüne en azından bir nefes aldırsın Başakşehir.

KABİNENİN KARE ASI

● Süleyman Soylu: Kime oy verirse versin herkes terörle mücadelede Türkiye’nin kararlılığını takdir ediyorsa burada başarı önce Erdoğan’ın ardından da Trabzon’un bağrından kopup gelen gözü kara bakan Soylu’nun. Yılların valisi, emniyet müdürü olsa teşkilatı tarafından bu kadar sevilmezdi.

Haberin Devamı

● Mustafa Varank: Bakan olana kadar Türkiye’nin yarısı böyle bir bakanlık olduğundan dahi bihaberdi. Lakin Mustafa Varank namıdiğer atom karınca öyle çalışıyor ki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hem en popüler hem de en çok iş üreten bakanlıklardan biri oldu.

● Murat Kurum: İnşaat sektörünün Türkiye’deki piri Erdoğan Bayraktar’ın öğrencisi. Sektörün krizde olduğu bu dönemde Emlak Konut’taki deneyiminin de katkısıyla çok iyi götürüyor. Plastiğe karşı açtığı savaşla büyük bir kamuoyu desteği yakaladı.

● Berat Albayrak: “Damat” diye eleştirildi. Yine de türlü kumpasların ortasında kalmış ekonominin son yıllarda geçirdiği bu en zorlu dönemde direksiyonu hem son derece güvenli hem de akıllıca yönetiyor. AK Parti yerel seçimlerde yeni bir zafere imza atarsa Albayrak’ın vatandaşın direkt cebine dokunan paketleri sayesinde atacak.

NOT: Murat Kurum bu dört bakan arasında Trabzonlu olmayan tek isim. Trabzonlu olmadan bu kareye girmek de ayrı bir başarı. Bunu da ayrıca bir not olarak paylaşalım :)

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder