Candaş Tolga Işık Yok öyle bir vatanseverlik, milliyetçilik!
HABERİ PAYLAŞ

Yok öyle bir vatanseverlik, milliyetçilik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bağış kampanyasına destek çağrısına kendi imkânı doğrultusunda katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Ben konuya siyasi bakmıyorum, bakanı da anlamıyorum. Böylesine, insanların canının derdine düştüğü günlerde imkânın varsa tabii ki el uzatacaksın. Ancak bu süreçte gözlemlediğim ve aşırı canımı sıkan bir şey var.

Bir yanda sağda solda “Bu zor günlerde ülkemin yanındayım, kampanyaya şu kadar milyon verdim” diye artistlik yapan, diğer yanda 3-5 liraya çalıştırdığı insanlara “Bu ay maaş yok” diye haber yollayan bir iş insanı güruhu var. Bunun adı riyadır. İkiyüzlülüktür. Utanmazlıktır. Bu zor günlerde tabii ki gücün varsa devletin başlattığı kampanyaya da destek ol, buna kim itiraz edebilir? Ama sırf gösteriş için milyon lira bağış yapıp, üç liraya çalıştırdığı insanın ekmeğini kesmenin adı vatanseverlik değil, sahtekarlıktır.

Haberin Devamı

Komik olacağım derken rezil olmak

Yok öyle bir vatanseverlik, milliyetçilik

Birkaç haftadır belirli aralıklarla kendilerine “komedyen” diyen birtakım gerizekalıların skandalları düşüyor gündeme… İnsanların inançlarına, kutsallarına, kimliklerine hakaret ederek komik olduğunu zanneden bu salak ordusuna dün yeni biri daha eklendi. Emre G. adlı bir meczup Atatürk ve Mevlana ile ilgili sözüm ona şakalar yapıyor, buna da “stand up” diyor.

Hakkında yakalama kararı çıkarılmış dün… Hem cahil hem cesur hem de salak olunca bu tür felaketler kaçınılmaz oluyor. Komedyen olmak isteyen arkadaşlara bir kez daha hatırlatalım: Dünyanın belki de en zor işlerinden biri insanları güldürebilmektir. Mizah ciddi bir iştir. “Komik” olduğunuzu zannederken bir bakmışsınız rezil olmuşsunuz!

Devlet vatandaşına 'Geber' dedirtmedi

İstanbul’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı, vatandaşa sosyal medya üzerinden “Geber” deyince valilik derhal harekete geçti, hemen görevden aldı ve soruşturma başlattı. (Bu arada acı olan bunu söyleyen kişinin vaktiyle öğretmenlik hem de din öğretmenliği yapmış olması. Ne öğretmenliği ne de dini anlamış, yazık!) Bununla birlikte Kerimcan Durmaz isimli bir sosyal medya müptezeli “Siz geberin biz gençler kalalım” diye berbat bir video yayınlayınca bu kez savcılık hemen harekete geçti. Bunlar önemli şeyler. Bu ülkenin dingonun ahırı olmadığını bilmeli herkes.

Haberin Devamı

‘Türkiye şu an seni izliyor…’

Evde en büyük eğlence özellikle akşam saatlerinde başlayan Instagram canlı yayınları. Çok güzel işler yapan kurumsal hesaplar, uzmanlar var. Öncelikle onları kutluyorum. Ama bir de öyle bir grup var ki fıkra gibi sahneler yaşanıyor. İnsanlarda nasıl zehirli egolar var arkadaş.

Geçenlerde denk geldim yarı ünlü bir dizi oyuncusu bir başka yarı ünlü arkadaşını yayına almış diyor ki “Türkiye şu an seni izliyor o yüzden dikkatli düşün öyle cevap ver bu soruya!” Tepeye baktım: 17 kişi seyrediyor canlı yayını!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder