Candaş Tolga Işık YPG'nin Mehmetçiğe doğrulttuğu silahlar kimin?
HABERİ PAYLAŞ

YPG'nin Mehmetçiğe doğrulttuğu silahlar kimin?

Haberin Devamı

Suriye’de ikinci bir Kandil kurulmasın diye Mehmetçik sınır ötesi bir operasyon yürütüyor.

Karşımızda PKK’nın Suriye kolu YPG var. Peki, YPG’nin Türk ordusuna karşı kullandığı silahlar, askerimize sıktığı mermiler nereden geliyor?



Güvenlik uzmanı eski bordo bereli Abdullah Ağar dün sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğrafta Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirilen bir grup PKK’lı teröristten ele geçirilen silahlar vardı. Eski bir tim komutanı olan Ağar, bu fotoğrafı paylaşıp şöyle bir soru sordu: “Teröristlerin silahlarının ne kadar yeni olduğunun farkında mısınız?”



Ağar’ın paylaştığı fotoğraftaki gıcır gıcır silah Biksi’ydi. Biksi (PK Makineli Tüfek), Sovyetler Birliği’nde tasarlanan 7.62 mm’lik genel maksat makineli bir tüfek. 1960’larda tasarlanıp 1965 yılında üretime geçti. Rus yapımı anlayacağınız.

Dayanamadım, halihazırda bölgede bulunan üst düzey bir askeri kaynağı arayıp sordum: “Bu silah PKK’lıların eline nasıl geçti?”

Güldü, önce çok kısa bir cevap verdi: “Ruslardan YPG’ye, YPG’den PKK’ya...”

Sonra devam etti: “Rusların vaktiyle YPG’ye verdiği silahlar bunlar... YPG ve PKK sonuçta aynı örgüt. YPG ihtiyaca göre elindeki mühimmatı PKK kadrolarına sevk ediyor. Sana daha acısını söyleyeyim, aynı şekilde Amerikalıların da YPG’ye uçaklarla havadan indirdikleri silah ve cephane de Afrin’de şu anda bize karşı kullanılıyor.”



Amerikalılar, Ruslar YPG’ye bu silahları niye göndermişti hatırlıyor musunuz?

IŞİD’le mücadele etsin diye...

IŞİD falan kalmadı artık ama o silahlar duruyor.

Teröristlerin elinde Türk askerine doğrultulmuş olarak!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder