Candaş Tolga Işık Yuh artık!
HABERİ PAYLAŞ

Oğlunu belediyenin bir şirketine genel müdür yardımcısı yapan İzmir Torbalı’nın CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uğur’un bir skandalı daha ortaya çıktı. Uğur, yaptırdığı Atatürk heykelinin yanına oğlu ve eşinin de heykellerini yaptırmış. Bu nedir arkadaş? İlle evladının, hanımının heykelini yaptırmak istiyorsan kendi paranla yaptır, evinin bahçesine koy. Belediyenin parasıyla yaptırıp, ilçenin göbeğine dikmek nasıl bir aymazlıktır? Ayrıca sıradan bir ilçenin belediye başkanı olarak bunu yapan kişi kazara, bakan falan olsa neler yapabileceğini düşünebiliyor musunuz?

Haberin Devamı

BİR ÜLKENİN GELECEĞİNİN TEMİNATI ALTIN DEĞİL, AĞAÇTIR

Enerji Bakan Yardımcısı Kaz Dağları’ndaki altın arama çalışmalarında 195 bin ağaç kesildiği iddialarını yalanlarken açıkladı: Kesilen ağaç sayısı 13 bin 400’müş! Bakan Yardımcısı 13 bin ağaç kesen firmanın 14 bin ağaç diktiğini ekledi sonra... Yangın, altın, yol, havalimanı vesaire... Ne zaman bir yerde bir orman yitirsek devletin resmi söylemi haline geldi bu:

“Bu kadar kesildi/yandı ama şu kadar ektik, ekeceğiz.” 300 yaşında bir ağaçla 3 günlük bir fidanın ekolojik karşılığını bilmek için çevre mühendisi ya biyolog olmaya gerek yok. İlkokulu bitirmiş olmak yeterli. Bu izahat bile kendi içinde içler acısı... O Kaz Dağları ki dünyanın oksijen konsantrasyonu en yüksek üç bölgesinden biri. Değil altın, dibinden tonlarca elmas çıkacağı garanti olsa tek bir ağaç bile kesmeye değer mi? Bu ülkenin yarınlarını çıkardığımız altınlar değil, koruyabildiğimiz ağaçlar kurtaracak. Yapmayın efendiler, Allah aşkına yapmayın.

HERKESİN ENDİŞESİ SALDA’NIN UZUNGÖL’E BENZEMESİ

Salda Gölü ile kamuoyunun gösterdiği haklı duyarlılığın altındaki haklı endişenin temeli ne biliyor musunuz? Uzungöl! Uzungöl’ün “iyileştirme” adı altında Betongöl’e dönüşü gözlerimizin önünde oldu. Çevre Bakanı ile geçen gün konuştum, bu köşede de yazdım. Bakan son derece samimi bir çabayla “Amacımız Salda’yı yok etmek değil aksine korumak” diyor. Bakan Kurum Ayder ve Uzungöl’deki çirkinliği düzeltebilmek adına gelir gelmez bir çalışma başlattı. Bakan Bey’in yerinde olsam kamuoyunun Salda ile ilgili haklı sorularını yanıtlamaya başlamadan önce bu çalışmaları anlatıp, vatandaşa şu garantiyi veririm: Salda, Uzungöl olmayacak!

Haberin Devamı

IŞİD BUHAR OLDU!

Çok değil birkaç yıl öncesine kadar dünyaya dehşet saçan IŞİD bir anda adeta buhar oldu. Suriye’deki, Irak’taki hapishanelerde bulunanlarla, ülkelerine dönen, ölen IŞİD’li sayıları toplandığında hâlâ binlerce IŞİD militanı kayıp! O kafa kesen, insan yakan caniler sanki buhar oldu uçtu!!! Tüm dünya bu soruya cevap arıyor: Nerede bu IŞİD’liler? Kim kaybetti? Yoksa Amerika’nın bölgede kuracağı yeni bir terör örgütünde görev almak için kenarda mı bekletiliyorlar?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder