Candaş Tolga Işık Yurdışındaki Türk hekimlere bakandan davet
HABERİ PAYLAŞ

Yurdışındaki Türk hekimlere bakandan davet

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu dün PoSta Gazetesi’ni ziyaret etti.

Bakan’a, Anayasa Mahkemesi’nin ‘tam Gün’ kararını sordum. Malum, AYM önceki gün son sözünü söyledi: Kamuda çalışan hekimler özelde çalışamayacak, muayenehane açamayacak. “Peki şimdi ne olacak?” Bakan Bey, “Devlet hastanelerinde çalışıp muayenehanesi olan doktor sayısı 3 bin. Üniversite hastanesinde çalışıp muayenehanesi olan doktor sayısı ise 980.

[[HAFTAYA]]

Dolayısıyla çok büyük bir rakamdan bahsetmiyoruz. AYM’nin bu kararıyla devlette çalışan doktorun muayenehane dönemi bitmiştir” dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

“Bundan sonra genç hekimler için daha fazla kendini gösterme şansı doğacak. Sistemde yaptığımız değişiklikle devlette çalışan doktorun geliri de hayli artacak.” Peki, tıp fakültesi hastanelerinde deneyimli doktor açığı artmayacak mı? Bakan Bey çok net konuştu: “Muayenehane için kamudan ayrılacak olanlar zaten ayrıldı. Genellikle profesör seviyesinde ayrılmalar oldu. O da genelde İstanbul, Ankara merkezli büyükşehirlerde... Bundan sonra ayrılan olacağını sanmıyorum.”

Bakan Müezzinoğlu yurt dışındaki başarılı Türk hekimlerini ülkeye kazandırmak için ilk günden beri büyük çaba harcıyor.

Sağlık Bakanlığı 6 alanda enstitü kuruyor. Bu enstitülerde yurt dışındaki başarılı Türk hekimleriyle omuz omuza çalışacak. Biyoteknoloji, Kanser, Kronik Hastalıklar, Anne-Çocuk-Ergen Sağlığı, Geleneksel-Tamamlayıcı Tıp ve Akreditasyon alanında kurulacak bu 6 enstitü ile yurt dışında markalaşmış Türk hekimlerinin bir ayağı ülkede olacak. Müezzinoğlu diyor ki;

“Dışardaki hekim arkadaşlar orada kalsın ama bir ayakları da burada olsun... Deneyimlerini bizim doktorlarımızla paylaşsınlar. Hatta birlikte çalıştıkları başarılı yabancı hekimleri de misafir olarak Türkiye’ye getirip bilgilerini bizim doktorlara, hastalara aktarmalarını sağlasınlar. Enstitüde çalışan tüm hekimlere yılda iki kez ücret ödenecek. Yeter ki o birikim, o bilgi Türkiye’ye gelsin. Yurt dışındaki ünlü Türk doktorların deneyiminden Türk hasta da faydalansın.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder