Candaş Tolga Işık Zam geldikçe düşen enflasyon icat ettik
HABERİ PAYLAŞ

Zam geldikçe düşen enflasyon icat ettik

Öyle ekonomist filan olmanıza filan gerek yok, enflasyon kaba bir tarifle cebinizdeki parayla alabildiğiniz mal miktarı demek. Bir nev’i hayat pahalılığı ölçü birimi enflasyon. TUİK dün enflasyon rakamı açıkladı.

Yıllık enflasyon 15 ayın en düşük seviyesine ulaşmış! Yüzde 15 olmuş. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.01 diyor TUİK.

Son birkaç ayda yapılan zamları hatırlayalım: Cep telefonu harcına yüzde 1000, yurtdışı harcına yüzde 300, köprü geçişine yüzde 47, elektriğe yüzde 37, doğalgaza yüzde 32, akaryakıta yüzde 30, çaya yüzde 32, şekere yüzde 16, sigaraya yüzde 50, salatalığa yüzde 23.25...

Haberin Devamı

Bu yılki Nobel ekonomi ödülü bana göre bize verilmeli. Normalde zam geldikçe hayat pahalılığı artar, enflasyon yükselir. Lakin nasıl bir ekonomik model bulduysak Türkiye’de zam geldikçe enflasyon düşüyor! Tebrik ediyorum...

‘BAŞLARIM DAVANIZA OĞLUMU GERİ VERİN!’

Diyarbakır’da HDP binası önünde oturma eylemi yapan bir anne 4 yıl önce terör örgütünün kaçırdığı oğlunu geri istiyor. Eylem yapan Çetinkaya Ailesi’nin bir ferdi diyor ki, “Diyarbakır’da genç bırakmadınız ya cezaevinde ya toprağın altında.

Başlarım sizin Kürdistan davanıza, oğlumuzu geri verin.” Hiçbir dava bir ananın evladından daha önemli, daha büyük değildir. Yıllarca “Analar ağlamasın” dendi durdu.

Ne anaların gözyaşı dindi ne de çözüm adına bir arpa boyu yol kat edilebildi. Birilerinin kulağına küpe olsun bu:

Bambaşka bir döneme giriyoruz artık! Analar artık ağlamıyor, isyan ediyor. Evlatlarını geri istiyor. Ya vereceksiniz ya vereceksiniz!

30 AĞUSTOS ATATÜRK’TÜR

İlber Ortaylı 30 Ağustos’la ilgili kazanılan büyük zaferle ilgili her zaman der ki, “30 Ağustos çok net Atatürk’tür” Azıcık tarih bilgisi olan herkes Dumlupınar’da Türk ordularının mutlak zaferiyle sonuçlanan savaşta Atatürk’ün askeri dehasının önemini bilir.

Düşünsenize İstanbul’un fethini anlatıyorsunuz ama Fatih Sultan Mehmet’ten bahsetmiyorsunuz! Velhasıl Diyanet İşleri hiç kusura bakmasın, 30 Ağustos’tan bahsederken Atatürk’ü görmemenin iki nedeni olabilir: Ya cehalet ya da kasıt!

Haberin Devamı

OLMADI BU...

Beşiktaş dün ayrılan futbolculara kupkuru bir mesajla veda etti. Diğerlerini bilmem ama Ricardo Quaresma ve kaptan Tolga Zengin diğer oyunculardan her anlamda farklı iki isimdi. Beşiktaş’a emekleri, katkıları çok daha şık bir vedayı hak ediyordu. Olmadı bu, hem de hiç olmadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder