Cansu Bengü Kaya Rutin tatil alışkanlıklarımıza bir yenisi eklendi
HABERİ PAYLAŞ

Rutin tatil alışkanlıklarımıza bir yenisi eklendi

Yeni normal diye adlandırdığımız bu süreç, hayatımızın her alanında olduğu gibi tatilde de köklü değişimlere sebep oldu.

Her yıl yapılan erken rezervasyonlar, 5 yıldızlı otel konseptleri, açık büfeler, sınırsız alınan ve bir çoğu çöpe giden yemekler, yakın mesafe güneşlenmeler, görünen o ki bu ara daha az tercih edilecek. Elbette oteller tüm şartlarını bu sürece göre düzenleyip müşteri kabul etmeye devam ediyor olacak ancak birçok insan tercihlerini değiştirmiş olabilir.

Rutin tatil alışkanlıklarımıza bir yenisi eklendi

Ucunu bilmediğimiz, sonunu ve ışığı göremediğimiz bugünlerde eve kapanmalar, dışarda yeterince vakit geçirememek, sosyalleşememek aslında geçmişte olduğundan daha çok tatil ihtiyacı doğurdu. Psikolojik olarak kabul edelim ki çok yıprandık. Ben ve ailem yıllardır devam eden 'otel tatili' anlayışımızı, 'villa tatili' olarak güncelledik. Şüphesiz, hiç tatil yapmamayı tercih edenlerin de sayısı bu dönemde fazladır ama ben hayatımızın birdenbire bu denli değişmesinin, fizyolojik korunma dışında sosyolojik aşırı izolasyon ile psikolojik sorunlara da yol açabileceği görüşündeyim. Hal böyle olunca kensime sordum: Ailemi, çocuğumu ve diğer insanları riske atmadan, devletimizin ve tüm dünyanın ortak çaba ve gayretlerini de hiçe saymadan nasıl dinlenip, arınıp, tatil yapabilirim? "Villa tatili" yanıtıyla da derhal aksiyon aldım.

Haberin Devamı

Rutin tatil alışkanlıklarımıza bir yenisi eklendi

İlk önce bu işi yapan güvenilir villa sitelerini belirledim. Güvenilirlik bana göre, internetteki şikayet oranı, bu şikayetleri cevaplama oranı, açıklamalarda verdikleri detay, iletişime geçtiğinizdeki firmayı temsil eden personelin üslubu gibi uzayıp giden bir listeye dayanıyor. Her zaman olduğu gibi 'detaycı' kimliğimi ortaya koyup güzel incelemeler yaptığıma ve doğru yeri bulduğuma, şu an sonucu da yaşamış biri olarak inanıyorum.

Doğru firmayı bulduktan sonra eşim ve ben önceliği izolasyona vererek, konfor alanları, çocuğun korunması ve eğlenebilmesi, ihtiyaçlarımız ve buna cevap verecek materyal donanımları, manzarası, deniz ile konumu, çocuk havuzu, ısıtma sisteminin olması (havalar malum oldukça değişken), erken gittiğimiz için yine havaya bağlı zor durumda kalırsak diye kapalı havuz, güvenlik, çevrede çok villa olmaması, görüş mesafemizde mahremiyetin korunması gibi onlarca maddeyi dizdikten sonra eleme aşamasına geldik. Her zaman seçimlerimizi yaparken, arada kaldığımız bir şey varsa artı ve eksileri tek tek not alırız. Bu yerler arasında en çok artıya ve en az eksiye sahip yeri seçeriz. Burada da bu metodumuzu uyguladık.

Haberin Devamı

Rutin tatil alışkanlıklarımıza bir yenisi eklendi

Eğer programlı bir hayatınız varsa her zaman konfor alanlarınız olur ve sonuç da hep mükemmel olur. Elbette hayat her zaman programlara uymayabilir, ama yine de yüksek olasılığın peşinden gitmek tercih edilesidir. Sonuç olarak bu seçimler, plan, program; harika bir tatil, arınma, dinlenme, eğlenme olarak bize geri döndü. Seyahat planı yapacaklara şimdiden tavsiyem, öncelikle beklentilerinizi net belirlemeniz ve bu doğrultuda filtreler yapmanız olacak. Ayrıca acele edin, çünkü yerler hızla tükenmekte. Fiyatlar hızla yükselmekte.

Rutin tatil alışkanlıklarımıza bir yenisi eklendi

Bu tatilin bir önceki tatillerimizden farkı ise; daha az tükettik, daha çok hareket ettik, daha az etkinlik ve organizasyon olduğu için daha fazla sohbet ettik, doğru güneş ışığı ve buna uygun şezlong yakalamak gibi telaşlara girmedik, en rahat yeri kapmak için daha erken kalkmak zorunda kalmadık, hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen her sabah yine de erken, huzurlu, sessiz, dinlenmiş uyandık. Daha çok uzun bir listem var aslında... Tüm seyahatseverlere şimdiden iyi yolculuklar! Lütfen sosyal mesafeye, sağlığımıza, kurallara dikkat edelim. Kendi kurallarımız da olsun, sadece bize kural koyanlara tüm yükü yıkmayalım, tedbiri elden bırakmayalım. Keyfimiz kaçmasın, araçla gidenler kemerleri ve çocuk koltuklarını aman ihmal etmeyelim, hız kurallarına uyalım, sağlıkla gidip sağlıkla ve dinlenmiş dönelim.

Haberin Devamı

İnstagram :cansubengu

Mail: cansubengu_@hotmail.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder