Cem Kerpiççiler Alper Potuk transferinin anatomisi!
HABERİ PAYLAŞ

Alper Potuk transferinin anatomisi!

Haberin Devamı

‘Aziz Yıldırım geri döndü’

Aslında o "çalım" yalnızca Galatasaray'a atılmadı. 3 Temmuz'la birlikte tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan Fenerbahçe'de ezeli rakip Galatasaray'ın elinden alınan Alper Potuk ile dosta düşmana "Bizim ne kadar güçlü olduğumuzu ne çabuk unuttunuz!" mesajı verilmek istendi.

Alper Potuk transferi ile tüm futbol dünyasına Fenerbahçe'nin eskiden olduğu gibi istediği oyuncuyu mutlaka ama mutlaka alabileceği gösterilmeye çalışıldı.

Çok önemli bir ipucu

Ki böyle bir transfer ile hakem dünyasına, futbolculara, diğer kulüplere ve futbol federasyonu başta olmak üzere futbola yön veren kurumlara Fenerbahçe ile ilgili karar verirken bir kez daha düşünmelerinin gerektiği hatırlatılmak istendi. Ezeli rakibin elinden alınan Alper Potuk yalnızca ve yalnızca bir transfer operasyonu değildi. Bu Fenerbahçe'nin en net güç gösterilerinden biriydi ve transfer dönemi başlar başlamaz Fenerbahçe kanadında neler olabileceğini merak edenler için çok önemli bir veriydi.

"Kimi isterse onu alır!"

Alper Potuk transferini yalnızca "Ezeli rakibinin elinden oyuncu almak" olarak değerlendirmek büyük bir yanılgıya neden olabilir. Bu transfer 3 Temmuz'un ardından cezaevinden çıktıktan sonra birkaç olay dışında eskisi gibi güçlü gözükmeyen Aziz Yıldırım'ın "Ben daha ölmedim!" çıkışı olarak da yorumlanabilir. Ki Alper Potuk transferi fazla uzağa gitmeden Mehmet Topuz transferini akla getirir.

Haysiyetli performans!

Orta sahada takıma güç katabilecek ve öne doğru oynamasına katkıda bulunabilecek özellikleri sahip Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye katılması önemli bir hamledir fakat sihirli değneği ile takımı bir anda bambaşka bir kimliğe kavuşturacak da değildir. Elbette transferlerde başarı bir takımın geleceği için büyük önem taşır. Önemli olan takımın eksik olduğu noktalara yapılan transferlerin birbirlerini tamamlamaları ve futbola ve hayata aynı pencereden bakan aynı hedeflere ilerleyecek kimliklere sahip olmalarıdır. Umarım Alper Potuk ve yapılacak diğer transferler bu eksen çerçevesinde değerlendirilir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder