Cem Kerpiççiler Aurelio, Özen etkisi yapmalı
HABERİ PAYLAŞ

Aurelio, Özen etkisi yapmalı

Haberin Devamı

Brezilya-Türk karışımı bir teknik ekibe sahiptik. Önder Özen İngilizce biliyordu. Benim kardeşim Edu ile de iyi anlaşıyorlardı. Türkler ile Brezilyalılar arasında iyi bir atmosfer oluşmuştu. Herhangi bir bölünme ve rekabet yaşanmıyordu. Bu yapıda Öner Özen de önemli bir rol oynamıştı. Gökhan Gönül’ü öneren kendisiydi mesela. Futbol bilgisine her zaman güvendim. Bugün bile kendisiyle iletişim halindeyim, sürekli mesajlaşıyoruz.

Yukarıdaki cümleler Fenerbahçe’yi yüzüncü yılında şampiyonluğa ulaştıran, adını dünya futbol tarihine yazdırmış Brezilyalı efsane Arthur Zico’ya ait.

2007’de Süper Kupa’yı kaldıran, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynama başarısı gösteren ekibin teknik direktörü olan Arthur Zico’nun, Önder Özen için kurduğu cümleler kısa süre önce Fenerbahçe’ye imza atan Mehmet Aurelio için büyük önem taşıyor.

Aurelio, Özen etkisi yapmalı

Mehmet Aurelio’nun, yeni dönemde gelecek teknik direktörün yardımcısı olması bekleniyor. Aurelio’nun sportif direktör Emre Belözoğlu başlığı altında oluşturulacak yeni yapılanmada bir Önder Özen etkisi yaratması elzem. Elbette bu gelecek teknik direktörün kim olacağı ile de çok alakalı. Başkan, sportif direktör, teknik direktör, yardımcı antrenör, altyapı ile üstyapı arasındaki ilişkiyi düzenleyen koordinatör, scout şefi, oyuncular...

Hikâyenin iyi gitmesi adına herkesin kendi görevini bilmesi ve sınırları dışına taşmaması gerek. Yüksek kalibreli karakterler arasında doğru iletişim kurulması şart. Bu ilişkinin kurulmasında hem yerli hem yabancı, kulübün kodlarına hakim, taraftarı tanıyan Mehmet Aurelio büyük rol oynayabilir. En büyük avantajı ise Zico döneminde kadroda olup yaşanan tüm öyküye vakıf olması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder