Cem Kerpiççiler Bırakın şampiyonluğu önce takım yaratın
HABERİ PAYLAŞ

Bırakın şampiyonluğu önce takım yaratın

“Hayal kurmayı bırakın, şampiyonluğu falan telaffuz bile etmeyin, kimseye hayal satmayın, bir an önce aklınızı çalıştırın. Bir plan yapın ve eldeki değerlerle bir takım oluşturmak için harekete geçin. Birbirine uyumlu oyuncu grubu ile devam edin. Taraftar eğer küçücük bir ipucu bile yakalarsa sonuna kadar destek verir. Fakat bu sezon yeteri kadar palavra dinleyen taraftar, gelecek sezon sahada bir ‘akıl’ görmek ister. Bir plan ve gelecek tahayyülü…”

İnşa sezonlarına sabretmek

Yukarıdaki paragrafı 2019 Mayıs’ında yazmıştım. O zaman da bugün de Fenerbahçe’de ilk yapılması gerekenin “Bu sene şampiyon olacağız” ezberini bozmak gerektiğini söylemiştim. Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Erol Bulut. Teknik direktörler, sportif direktörler değişiyor fakat tablo aynı. Hep beraber inşa sezonlarını, sabretmeden acı çekmeden hemen bir anda gelişmenin olmadığını kabul etmeliyiz. Sancı çekmeden, çok çalışmadan, sabretmeden, çok tekrar etmeden başarının gelmeyeceğine inanmalıyız.

Haberin Devamı

Doğru organizasyon elzem

Hayat aynı hataları tekrarlayıp farklı sonuçlar bekleyenler için pekiyi sonuçlar doğurmaz. Bu kural Ali Koç için de farklı değil. Bir devrim yapabilme ihtimali ile 20 yıllık Aziz Yıldırım döneminin ardından iktidara gelen Ali Koç göreve geldiği günden bu yana bir türlü futbolda başarılı sonuçlar alan bir organizasyon kuramadı. Damien Comolli- Phillip Cocu ikilisi ile başlangıçta doğru bir yapılanma için adım atan Ali Koç ve ekibi olumsuz saha sonuçlarına dayanamadı. Damien Comolli için sözüm yok ama Phillip Cocu ile inşa sezonuna sabredilip ikinci sezon devam edilse süreç başka bir yöne evrilebilir miydi mesela?

Emre Belözoğlu mutlu mudur?

Erol Bulut ile sezon tamamlanabilirdi ki bence öyle olmalıydı. Sportif direktör Emre Belözoğlu’nun 10 maç da kalsa eşofman giyip teknik sorumlu olacağını düşünmüyordum. Bilgi sahibi değilim fakat uzun uğraşların ardından Emre Belözoğlu’nun görevi kabul ettiğini düşünüyorum. Emre Belözoğlu, sportif direktör olarak başladığı sezonda birlikte çalıştığı teknik direktörle yollar ayrılıp sahaya inmek durumunda kaldığı için çok mutlu değildir sanırım. Teknik direktörlük kariyerine başka bir şekilde başlayıp basamakları teker teker çıkmak istediği biliniyor.

Haberin Devamı

5 yıllık kalkınma planı

Fenerbahçe, meseleyi isimler üzerinden okudukça tablo değişmez. Mesele bir beş yıllık kalkınma planı ortaya koyup, sabır ile emek emek geleceği örmek. Hemen şampiyonluk zorlaması akıldan çıkarılmalı. Zaten iyi bir ekip olup iyi oynarsan gerisi kendiliğinden gelir. Kaos ikliminde tesadüf başarılar kovalanır ancak. Bugün görüştüğünüz teknik direktör adayları son dönemde sezon bitmeden gönderilen meslektaşlarına bakmıyor mudur hiç? Devrim imkânı vardı Ali Koç ile bir plan, akıl, gelecek hedefi. Tepeden tırnağa oyuna bakış açısı değişmeliydi. Hiçbir şey için geç değil…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder