Cem Kerpiççiler Bu takımın 'isyancı'sı nerede?
HABERİ PAYLAŞ

Bu takımın 'isyancı'sı nerede?

Hayatın her alanında sinemadan, müziğe, siyasetten, eğlenceye tüm hikayemizi korkunç bir dengesizlik üzerine kuruyoruz. Sevinçleri abartıp, ilk ayağımıza takılan taşla beraber hüzün denizlerinde boğuluyoruz. İfrat ile tefrit arasında bir denge tutturamayınca, hayatımızın en mutlu günü ile en mutsuz gününe çok kısa zaman aralıklarında geçip gelgitlerle helak olup duruyoruz. Bu tarifi zor ama rutin haline gelen tutumdan kurtulup, mevzulara sakin ve mantıklı bir bakış açısıyla yaklaşmadığımız takdirde olumlu bir yöne doğru yürüyemeyeceğiz konusunda hiçbir şüphem yok...

Haberin Devamı

'İtici' bir müdahale değildi

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye, Kadıköy'de 3-1 mağlup olunca Fenerbahçe, dengemizi kaybettik yine. Bu takımın ne zaman kurulduğunu, hocasının ne zaman ekibin başına geldiğini, bir takım olmak için ne kadar zaman geçirmek gerektiğini unuttuk. Elbette eleştirmek gerekiyor, takımı, hocayı, ortaya koyan oyunu. Fakat duygu yoğunluğuna kapılıp, takımı kendi evinde oyun devam ederken ıslıklamak ne kadar doğru? Zaman zaman taraftarın oyuna bu tür müdahalesi takıma olumlu yansıyabilir fakat ben dünkü hareketin böyle bir 'itici güç' olarak da tanımlanamayacağına inanıyorum.

'Üst akıl' nerede?

Dünkü maça dair söylenecek çok şey kurulacak çok cümle var. Fenerbahçe'de sahada oyunu yönlendirebilen bir 'üst akıl' olmadığı ortada. Topu karşı kaleye kadar taşıyabilen oyuncular daha sonra ne yapacaklarını bilmiyorlar. Topu kanatlara aktarma çabası dışında, kilitli savunmayı aşabilecek bir plan ortaya koyamadılar dünkü oyuna dair. Hiçbir planlı organizasyon olmaması can sıkıcı.

Niye isyan yoktu?

Daha da can sıkıcı olan ise sahadaki oyunun gidişine isyan eden ve kazanmak istediğini gösteren tek oyuncunun 'Nani' olması. Sezon planlamasına dair canımı sıkan nokta ise Emre Belözoğlu'nun bir benzeri bulunmadığı taktirde bu takımda 1 sene de olsa neden bulunmadığı. Fenerbahçe'nin hafıza kartlarından biri olan Emre Belözoğlu hem kabiliyeti, hem sahadaki duruşu, hem bu tür durumlarda gösterdiği reaksiyon ile dün sahada olsa sonuç değişir miydi emin değilim. Fakat takımın bu duruma daha çok tepki göstereceğinden eminim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder