Cem Kerpiççiler ‘Bulut’lu günler geçebilir
HABERİ PAYLAŞ

‘Bulut’lu günler geçebilir

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine getirilen Erol Bulut’a dair 8 Ağustos’ta hazırladığım 10 maddelik rehbere göz atınca takımın içinde bulunduğu durumu daha net anladığımı söyleyemem mümkün. Sakatlık, Covid, ‘transfer obezitesi’ nedeniyle bir ezber oluşturamayan Erol Bulut, için tekrar çok mühim bir faktör. ‘Çok tekrar’ ve ‘kompakt oyun’ gibi anahtar tanımlamalar ile oyuna bakışı bilinen Erol Bulut ilk olarak savunmayı organize etmek istedi. Fakat sürekli değişen stoper ikilisi, umduğunu bulamadığı oyuncular ile bir süreklilik yakalayamadı. Yeni oyuncular, sürekli değişen kadro, teknik direktörün bir oyun planını sahaya yansıtmasına engel oldu.

Haberin Devamı

BİR EZBER ORTAYA KOYAMADI

Rakibin birinci bölgesinde baskıyı kurup, topu hızlıca kazanıp gol bulma yollarına ulaşmayı deneyen bir anlayışın izlerini göreceğimizi düşünürken Fenerbahçe bize bunu sayılı dakikalar dışında gösteremedi. Her hafta birkaç hücum opsiyonunu tekrar ederek ‘otomatik’ hale dönüştürmeyi hedefleyen Erol Bulut’un bu amacını gerçekleştirdiğini de söylemek mümkün değil.

OYUNCULARDAN MAKSİMUM PERFORMANS ALAMADI

İstikrara önem verip kadronun sürekli değişmesine olumlu bakmayan bir teknik direktör profili, elindeki oyuncu grubundan gerekli performansı almakta zorlandı. Oyuncuları değerli kılan sahadaki oyun planıdır. Sakatlık problemlerini kabul ederek Filip Novak, Jose Ernesto Sosa, Mert Hakan Yandaş ve Mbwana Samatta’dan daha iyi bir performans alınma ihtimali vardı. Fakat takımın omurgasında stoperden en uçtaki santrafora kadar bir ezber oluşmadı ve sahada üç puan kazanılan birçok maçta bile Fenerbahçe’nin sahaya nasıl bir akıl koyduğu tartışıldı.

DEĞİŞTİRMEK ONLARIN ELİNDE

Trabzonspor maçı öncesinde Erol Bulut’un geleceği tartışılırken inşa sezonunda sıkıntılı bir dönem yaşanılabileceği gerçeği üzerinde düşünmek istenmiyor. Asıl odaklanmamız gereken ise Erol Bulut’un sistemi oturmamış bir ekibe gelen teknik direktörün en az 3 seneye ihtiyacı olduğu fikri belki de. Bu sezon Erol Bulut ile tamamlanmalı. Değişmek ve değiştirmek Emre Belözoğlu, Erol Bulut, yardımcıları ve oyuncu grubunun elinde.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder