Cem Kerpiççiler Çare Rebrov mu?
HABERİ PAYLAŞ

Çare Rebrov mu?

Fenerbahçe’de teknik direktör adayları listesine son eklenen isim Sergei Rebrov oldu. 46 yaşındaki teknik direktör Ukrayna’da Dinamo Kiev’in başında 2 lig, 2 kupa ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Ukrayna’dan sonra rotasını Suudi Arabistan’a çeviren Rebrov, Al-Ahli’nin ardından şu anda görev yaptığı Macaristan ekibi Ferencvaros’un başına geçti.

2018-2019 sezonunda Ferencvaros’la şampiyonluk yaşayan Rebrov’un kulübü ile 2023’e kadar sözleşmesi var.

İsimlerle beraber yapılanmamın, yeni inşa edilecek modelin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktada da eğer sportif direktör olarak Emre Belözoğlu’nu seçecekseniz başkan, sportif direktör, teknik direktör üçgeninde işlerin iyi gitmesi adına iyi anlaşabilecek üçlüyü oluşturmanız elzem.

Haberin Devamı

Çare Rebrov mu

Pandemi süreci devam ederken teknik direktör tercihinde pek üzerinde durulmayan bir konu var ki bu da ‘dil’. Avrupa’da beş büyük ligde genelde o ülkenin dilini konuşamayan adam tercih edilmiyor.

Tercüman aracılığıyla kendilerini ifade ederken zorlanan, motivasyon konusunda sıkıntı yaşayan, oyuncularına istediklerini yaptırma konusunda dezavantajı olduğu düşünülen teknik direktörler sıkıntı yaşayabiliyor. İstisnalar elbette var.

Bu konuda düşünürken takımdaki yabancı sayısı, konuşulan diller de mutlaka dikkate alınmalı.

Başarının sırrı uyumda. Seçilecek teknik direktörün kulübe, ülkeye ‘yabancı’ olmaması elzem. Fenerbahçe’nin hikayesini altını çizerek yazıyorum başkan, sportif direktör ve teknik direktör arasındaki ilişki belirleyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder