Cem Kerpiççiler Çin'den İzmir'e futbol daveti
HABERİ PAYLAŞ

Çin'den İzmir'e futbol daveti

50 bin okulda futbol eğitimi

Çin'de 2005'ten sonra devlet teşviği ile birlikte ülke genelinde 10 bine yakın futbol akademisi kuruldu. Dev reklam kampanyaları ile Çin’de milyonlarca çocuğa ulaşıldı. Bu çocukların eğitimi için ise Avrupa'dan futbol hocaları getirildi. Sansasyonel transferlerin gölgesinde pek dikkat çekmeyen ama aslında çok önemli bir yolculuğa koyuldu Çin, meyvesini gelecekte toplayacağı. Çin'de futbol eğitimine yapılan yatırımlar kapsamında 200 üniversitede üst kalitede futbol takımları oluşturuyor. Çin Eğitim Bakanlığı 2017 sonunda ülke genelindeki toplam 20 bin 218 ilkokul ve ortaokulda futbol eğitimi verildiğini açıkladı. Bakanlık, 2020'ye kadar 20 bin civarında okulda futbol derslerinin müfredata girmesini, bu sayının 2025 itibarıyla 50 bine ulaşmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

Çinden İzmire futbol daveti

Xiamen'den İzmir'e maç teklifi

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun davetiyle, son dönemde sürekli dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan ülkeyi görme fırsatı bulduk. Çin ’in Fujian Eyaleti’nin ikinci büyük kenti olan Xiamen'de Belediye Dışişleri Ofisi Başkanı Li Xiaoping ile ülkenin futbol yatırımına dair konuştuk. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in futbola olan merakının altını çizen Li Xiaoping, Xiamen'in Fuchian eyaletinde düzenlenen 18 yaş altı futbol turnuvalarında çok iyi sonuçlar elde ettiğini söyledi. Okullarda futbol öğretmesi için yurt dışından hocalar getirdiklerini belirten Li Xiaoping kardeş şehir İzmir'e seslendi: "Çin ile Türkiye'nin arasındaki ilişkiler bizi memnun ediyor. İlişkilerin çok daha iyi bir noktaya getirilmesi için çaba harcıyoruz. Kardeş şehir İzmir'e sesleniyorum. Buraya 18 yaş altında iyi futbol oynayan bir takımla gelin. Bir maç yapalım. Ama güçlü bir takımla gelin. Çünkü biz artık kendimizi geliştirdikçe ve başarılı sonuçlar alıyoruz."

Umarım bu davet karşılık bulur

Ülkemiz açısından Çin, futbol boyutuyla çok daha yakın ilişkiler kurabileceğimiz bir ülke. Ayrıca bizim kulüplerimiz için de iyi bir pazar olabilme özelliği taşıyor. Beşiktaş bu konuda bir ilki gerçekleştirmiş ve 2017'de Çin'e gidip bir maç yapmıştı. Fakat Beşiktaş da diğer kulüplerimizde Çin'e gereken ilgiyi göstermedi. Kulüpler altyapı açısından Çin'e gidip bu konuda gelişmek isteyen kulüplerle anlaşmalar yapabilir. Kendilerini tanıtabilir, karşılıklı gelişime katkıda bulunabilir. Geç kalınsa da her şey bitmiş değil. Çin'den uzanan bu futbol daveti umarım karşılık bulur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder