Cem Kerpiççiler Çocuklarımızı kurtarabilirsek ne âlâ!
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarımızı kurtarabilirsek ne âlâ!

Haberin Devamı

Dün yaşanan tabloda oyunculardan basına yöneticilerden güvenlik görevlilerine kadar oyunun tüm unsurlarının payı var… Mesele bir takımın problemi asla değil… Bir memleket meselesi ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki buna benzer olaylar yıllardır yaşanıyor ve biz futbolda şiddete dair yalnızca güvenlikçi politikalarla çözüm aramaya çalışıyoruz.

Yalnızca ve yalnızca kazanmanın kutsandığı, markaların, şirketlerin, para kazanmaktan başka hiçbir derdi olmayanların akın ettiği futbolun bir oyun olmaktan çıkıp dev bir endüstriye dönüştüğü çağda ‘taraftar’lar statlardan uzaklaştırılıp yerlerine bol para harcayan müşteriler tercih edilirken, spor kültürüne yatırım yalnızca basın toplantılarında göz boyamak için kullanılan bir cümle iken başımıza bu tür durumların yaşanmaması için hiçbir neden yok…

Futbolda kazanmak kadar kaybetmenin de olduğunu kabul edemezsek, sahada kazanmak için her türlü ‘hile’ye başvurup taraftarı kışkırtan oyuncu profilini kutsadıkça, sahadaki oyun yerine daha çok saha dışına taşan ve tahrik edici yayınlar devam ettikçe, insanlarımız hayattaki bütün eksikliklerini maça gidip nefret kusarak gidermeye çalıştıkça ne yazık ki bu tür durumlarla karşılaşmaya devam edeceğiz…

Şu gerçeği kabul edip üzerine gidersek belki gelecek adına mühim bir adım atmış oluruz… Bu memlekette ne yazık ki tüm problemi güvenlikçi politika ile çözeceğimize inandık. Yalnızca bu tür tedbirlerle şiddetin önlenemediği aşikar… Ben uzun yıllardır yalnızca kazanmak için bu oyunu izleyen, kendi tuttuğu takımın dışındaki tüm ekipleri düşmanı olarak gören, sahadaki oyundan zevk almak yerine öfke kusmayı tercih edenlerin dönüşebileceğine inanmıyorum.

Bizim yapmamız gereken ilkokuldaki çocuklarımıza futbolun bir oyun olduğunu anlatmak. Spor kültürünü daha o yaşlarda o sıralarda kafalara kazımak. Futbolda şiddete dair dün Kadıköy’de daha önce Trabzon’da daha önce Beşiktaş’ta daha önce Mecidiyeköy’de yani tüm statlarda olanları renk ayırt etmeksizin gösterip izletip sakın böyle olmayın demek… Bunun için de devletin bir spor politikası olmalı. Bir yol haritası çıkarılmalı. En az 10 yıllık bir plan ile harekete geçilmeli… Kaybedecek vakit yok… Çocuklarımızı kaybetmemek için acil harekete geçmemiz gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder