Cem Kerpiççiler Erol Bulut: Tekrara tutkun bir taktisyen
HABERİ PAYLAŞ

Erol Bulut: Tekrara tutkun bir taktisyen

Fenerbahçe'de gelecek sezon için göreve gelme ihtimali en çok konuşulan teknik direktörlerden biri olan Erol Bulut’u anlatabilmek için mutlaka dönüp 2014-2017 arasında Medipol Başakşehir’de yardımcı antrenör olarak görev yaptığı dönemi incelemek gerek.

Abdullah Avcı’nın yardımcısı olarak görev yapan Erol Bulut, antrenman planlayıp sahada uygulatarak çok önemli bir aşama kaydetti. O dönemde Abdullah Avcı’nın da beğenisini ve güvenini kazanan Erol Bulut için anahtar kelimeler ‘çok tekrar’ ve ‘kompakt oyun’ olarak gösterilebilir.

Haberin Devamı

Erol Bulut: Tekrara tutkun bir taktisyen

Stoper ve forvet arasındaki mesafenin çok önemli olduğuna inanan Erol Bulut, Yeni Malatyaspor’da görev yaparken 30-35 metre arasında tuttukları arayı ideal olarak görüyor. Bulut’a göre bu blokun birlikte hareket etmesi hem hücumda hem savunmada çok önemli.

Baskıyı doğru yere yönlendirmeye büyük kıymet veren Erol Bulut, maç içinde kimi zaman üçlüye hatta beşliye dönebilecek bir yapıya sahip.

Erol Bulut: Tekrara tutkun bir taktisyen

Eldeki kadroya göre geçişlere uygun bir ekip yaratmayı amaçlayan Erol Bulut, her hafta birkaç hücum opsiyonunu tekrar ederek ‘otomatik’ hale dönüştürmeyi hedefliyor.

Sistemi oturmamış bir ekibe gelindiğinde teknik direktörün en az 3 senede istediği hikayeyi yazabileceğine inanan Erol Bulut, ‘inşa dönemi’ne sabredilmesi gerektiğini savunuyor.

Not: Socrates’in 2019’un Kasım ayında yayımlanan sayısındaki Erol Bulut röportajını hocayı anlamak isteyenlere öneriyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder