Cem Kerpiççiler Fenerbahçe Eski-şehir'e tahammül edemiyor!
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe Eski-şehir'e tahammül edemiyor!

Tek yol galibiyet!

Bursa’da üç puanı kaçıran Fenerbahçe, Kadıköy’de Eskişehirspor’u ağırlarken gol makinesi Mamadou Niang’dan yoksundu. Lider Bursa’nın Antalya’da iki puan bırakması zirve hesabı yapan Fenerbahçe’nin iştahını daha da kabartmıştı.

Fenerbahçe eskiye gıcık kapıyor
Değişen sistem ve oyun anlayışının meyvelerini toplayan Fenerbahçe eskiye ait ne varsa silmenin peşinde uygun adım yürüyor. Fenerbahçe’nin karşısına çıkan kırmızı siyahlıların en büyük dezavantajı adlarında “eski” sıfatını taşımalarıydı.

Haberin Devamı

Kavgaya hazırdı Fenerbahçe

Eskişehir’in mücadeleye dayalı ve rakibi bozmaya yönelik bir oyun planını sahaya yansıtacağından emin olan Aykut Kocaman, Christian Baroni’yi sahaya sürerek orta saha ve savunmada kavgaya hazır bir 11 sahaya sürdü.

Pele kendini Maradona zanneti

Fenerbahçe sağda Mehmet Topuz, solda Miroslav Stoch’la fırtına gibi esmeye hazırlanırken Eskişehir’li Pele, Maradona’ya özenip kendi ceza sahası içinde olduğunu unutunca penaltı yaptırdı.

Neden döndürüyorsun Diego Lugano?

3. dakikada kaptan Alex De Souza’yla ağları havalandıran Fenerbahçe, kanatlardan yaptığı ataklarla Eskişehir’i abondone etti ilk 10 dakika içinde. İkinci atağını 13. dakikada yapabilen Eskişehir, rakibinin ceza sahası içinde dönmesine izin veren Diego Lugano’nun büyük hatası yüzünden Sezer Öztürk’le beraberliği yakalamak da hiç zorlanmadı.

Sisin altından sarı lacivert çıktı
18. dakikada yine sağ kanattan yapılan bir ortada Semih Şentürk sahneye çıkınca sarı lacivert hüzün yalnızca beş dakika sürdü. Kadıköy’ü kaplayan sisin altından her iki kanadı müthiş faydalı şekilde kullanıp 20 dakika içinde beş gol pozisyonu yakalayan Fenerbahçe çıkıyordu.

Emre sakatlandı sistem bozulmadı!

Gecenin en şanssız anı Emre Belözoğlu’nun 31. dakikada sakatlanarak sahayı terk etmesiydi. O ana kadar makine gibi işleyen sistemin Emre Belözoğlu’nun çıkmasının ardından tekleyeceği ihtimali milyonlarca Fenerbahçeliyi kara kara düşündürdü.

Gökhan Gönül’ün selamı var!

Ne kadar uslandığı konusunda tartışmaların hiç bitmediği Kazım’ın nasıl bir performans sergileyeceği de kötü senaryo meraklılarının ilham bulduğu noktalardan biriydi. Yine bir kanat akınının ardından seken topa füze gibi vuran Gökhan Gönül, attığı golle “eski sezonlarını” aratıyor diyenlere selam yolluyordu..

Haberin Devamı

Neden uslanmıyorsun Diego Lugano?

İlk yarının bitiminde saha içindeki tartışmalarını soyunma odasına giden koridorda sürdüren Diego Lugano ile Sezer Öztürk kırmızı kartlarla cezalandırıldı. İkinci yarı 10 kişiyle mücadele edecek iki takımdan Fenerbahçe Miroslav Stoch’un yerine Fabio Bilica’yı oyuna soktu.

Fenerbahçe vites küçülttü

İkinci yarıda da değişmeyen noktalardan en önemlisi Gökhan Gönül’ün gösterdiği müthiş performanstı. Oyunu rölantiye alan sarı lacivertliler kanat akınlarıyla gol bulmaya çalıştı. Önce Emre Belözoğlu’nun sakatlanıp, Diego Lugano’nun kırmızı kartla oyun dışı kalması gözleri Batuhan Karadeniz’e çevirdi.

Batuhan Kadıköy’de hız yapamadı

“Kırmızı ışıkta durmam, parası neyse verir geçerim” diyen hız aşığı Batuhan Karadeniz, Kadıköy’de bırakın gaza basmayı anahtarını kontağa bile takamadı.

Haberin Devamı

Bilica’yı Semih Şentürk kurtardı

Fabio Bilica’nın ilk ikramını es geçen Eskişehirsporlular, ikincisinde reddetmeyip farkı bire indirdi 66. dakikada. Golün ardından Fabio Bilica’yı ıslıklayıp yuhalayanlar takıma daha büyük zarar verdiklerinin farkında değildi. 72’de yeniden sahneye çıkan Semih Şentürk takımını ama en fazla Fabio Bilica’yı rahatlattı.

Şimdi seri zamanı

Fenerbahçe kendi evinde aldığı galibiyetle iki beraberliğin ardından galibiyet serisi için iyi bir başlangıç yaptı. İlk yarıdaki müthiş performansı maçların doksan dakikasına yayabilirse Kadıköy’den yükselen “Şampiyon Fenerbahçe” tezahüratının bir anlamı olabilir. Şampiyonluk hayali kurmak için erken. Önce sistem yerleşecek sonra başarı gelecek. Eğer sabredebilirsek elbette.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder