Cem Kerpiççiler Fenerbahçe krizden nasıl çıkar?
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe krizden nasıl çıkar?

Haberin Devamı

Bazen yapmanın tek yolu yıkmaktır. Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve yönetiminin bir reformdan öte bir devrim yapması gerekiyor. İşte 6 maddede Fenerbahçe’nin kullanması gereken yol haritası.

  1. İlk sezondan itibaren mutlaka şampiyonluk baskısını teknik direktörden, oyuncu grubuna kadar kulübün tüm unsurlarının üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanması önlenmeli.
  2. Fenerbahçe’de teknik direktörden önce bir ‘oyun aklı’ seçilmeli. Oyun aklının seçeceği teknik direktör ile anlaşılıp inşa dönemine mutlaka sabredilmeli
  3. Taraftara kulübün planı doğru iletişim yöntemi ile şeffaf bir şekilde anlatılmalı. Taraftara dokunarak, yol haritası eksiksiz bir şekilde anlatılarak projeye ikna edilmeli ve organizasyonu sahiplenmeleri sağlanmalı.
  4. İnşa süreci boyunca oyun aklı ve seçeceği teknik direktöre sonuçlar ne olursa olsun sabredilmeli. Oyuncu grubuna da yönetimin, oyun aklı ve teknik direktöre koşullar ne olursa olsun sahip çıkacağı anlatılmalı ve gösterilen tavırlarla ispatlanmalı.
  5. Dijital çağa uygun, güçlü bir iletişim ile Fenerbahçe bürokratik iletişim tarzından uzaklaşmalı. Doğru iletişim ile Fenerbahçe’nin başkanından, yöneticisine, futbolcusundan, taraftarına tüm unsurları koruma kalkanına alınmalı.
  6. Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç krizden çıkmak için kulübün tüm güçlü unsurlarını harekete geçirmeli. Yaşanan olumsuz tablonun değişmesi adına Fenerbahçe’ye 20 sene boyunca hizmet etmiş Aziz Yıldırım ile aralarında yaşananları bir kenara bırakıp kulübün geleceği adına bir araya gelmeli. Kulübün iki güzide değeri Aziz Yıldırım ile Ali Koç güç ve akıl birliği yaparak yol almalı.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder